2017-10-12

Spring Media tar över TV-rättigheterna för Elitserien i Speedway

Internationella sporträttighetsbolaget Spring Media har slutit ett exklusivt representationsavtal med Elitspeedway Sverige ESS och Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet Svemo för Elitserien i speedway. Avtalet omfattar exklusiva sändningsrättigheter för perioden 2018–2022.

Hans Svelander, Partner på Spring Media kommenterar avtalet;
- Det är roligt och utmanande att få möjligheten att jobba med en av Sveriges tre största ligor. Med ett publiksnitt på över 3,000 åskådare per match är det endast fotbollens Allsvenskan och hockeyns SHL som lockar fler.

- Med sina många fans och starka position har Elitserien ett strategiskt värde för traditionella och nya mediabolag som vill locka tittare till sina plattformar och tjänster. Vi ser också möjligheter i att stärkadet digitala erbjudandet direkt mot kund, och använda de kunskaper och erfarenheter vi har av attbygga egna plattformar såsom Damallsvenskan.tv, Tennisplay.se, Worldtaekwondo.tv, Footballtv.org.

- Internationellt är Elitserien i speedway en av världens starkaste ligor med samtliga toppförarerepresenterade hos de åtta elitserieklubbarna. Vi ser fram emot att få distribuera en liga i världsklasstill våra globala mediapartners. Spring Media kommer se över profilering, produktion och paketering av Elitserien och därefter utveckladiskussioner med nationella och internationella intressenter.

Håkan Leeman, Ordförande i Svemo kommenterar det nya avtalet;
”Inom Svemo uppmuntrar vi våra sektioner och idrotter att ta egna initiativ för att höja sportens popularitet och genomslag. Elitserieklubbarna har presenterat en lösning för att göra speedway tillgänglig för fler i ett samarbete med Spring Media – ett företag med stor erfarenhet av utveckling och distribution av medierättigheter. Det känns extra roligt att man i konceptet planerar att utnyttja modern teknik och dra nytta av den ökade digitaliseringen. Centralt ser vi från Svemos sida med spänning fram emot att se hur detta utvecklas”.

Kommentar från Roger Uppgård, Ordförande i ESS;
”De åtta elitserieklubbarna står enade bakom det nya mediaavtalet och stöttar Spring Media i utvecklingen och distributionen av sändningsrättigheterna till Elitserien 2018-2022. Målsättningen är att göra Elitserien mer tillgänglig för såväl existerande som nya fans, något vi är övertygade om att vi kommer åstadkomma i vårtsamarbete med Spring Media.”

OM SPRING MEDIA
Spring Media är ett internationellt Sporträttighetsbolag med säte i Stockholm och kontor i Hamburg, Astana,Bangkok och Mexico City. Spring Medias expertisområden omfattar produktion, paketering, digital strategisamt rättighetsförhandling. Spring Media levererar över 2,500 timmar livesport till sina mediapartners årligen. FIFA Klubblags-VM, OS 2014-2024 till Centralasien, Damallsvenskan, Bandy VM, Världscupen i Gymnastik, är några av de rättigheter Spring Media representerar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Hans Svelander - Partner - Spring Media - +46 (0)70-822 70 90 - hans.svelander@springmedia.se