• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun

Information: Det nya ESS och ESS Play

1 april 2019 15:00
ESS PLAY

Den digitala satsningen för speedwayklubbarna inom ESS tar nästa kliv. Här följer information om några nyheter.


2018 tog klubbarna i ESS beslut om en digital satsning, vilket mynnade ut i Speedway Play. Där producerades och sändes Elitseriens samtliga matcher. Syftet var att stärka ligans exponering och öka de kommersiella intressena kring Sveriges tredje största publiksport.

Klubbarna drog flera lärdomar från det första året under den satsningen och utökar nu sitt digitala erbjudande under nya tjänsten, ESS Play.

Innehåll

På ESS Play kan tittarna enkelt följa sina favoritlag eller favoritförare. De som inte kan närvara på plats när laget kör - på bortaplan, till exempel - kan istället se matchen enkelt och bekvämt i HD var man än befinner sig, via dator, mobil eller surfplatta.

Under 2019 års Elitserie kommer samtliga 82 matcher att sändas med grafik och kommentering. Fyra matcher per omgång produceras med en kamera och varje torsdag kommer en match att gå som ”Veckans Huvudmatch” och uppgraderas med fler kameravinklar. Bakom den nya videospelaren står Sverige-baserade StayLive. Från deras app kan man få pushnotiser för att enkelt följa sitt favoritlag.

Del av större satsning

Den nya satsningen innehåller även en helrenovering av elitspeedway.com där det utöver Play-kanalens rörliga material löpande kommer att publiceras redaktionellt innehåll och nyheter. Det gör att fans och kommersiella partners erbjuds mervärde då ligan exponeras bredare än tidigare samtidigt som klubbarna jobbar mer i symbios.

Från och med säsongen 2019 körs Elitserien under två matchdagar per vecka - och ligan har dessutom utökats till nio lag. Det ger mer speedway åt fansen. Oftare. Med kommentatorer på plats ute på ovalerna blir sändningarna mer flexibla och levande. Det ger hängivna speedwayfans, förare och experter utrymme att tycka till - och kanske till och med bli några av ligans nya röster?

Priser

  • Månadsabonnemang: 189 kr
  • Matchpass: 129 kr

Abonnemanget gäller löpande till dess att det sägs upp, men har ingen uppsägningstid.

Sociala medier

ESS kommer under säsongen att bli alltmer synligt på sociala medier under hashtaggen #ingabromsar. Följ oss på Facebook (@elitspeedwaysverige) och Instagram (@essofficial_) - och dela gärna hur du följer ditt lag med #ingabromsar.

Elitserien har världens starkaste speedwayförare och räknas till en av de mest populära publiksporterna i Sverige. Vi är därför väldigt måna om att kunna erbjuda fans både nationellt och internationellt en modern produkt där man kan följa hela säsongen:

Förra året skapade lagen i ESS tillsammans en bra digital plattform. I år ska den ta nästa steg för, och med hjälp av, er fans.