• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Hemma
Piraterna
PIR
Borta
Rospiggarna
ROS

Inför Piraterna - Rospiggarna

23 maj 2019 12:30

Ikväll sänds torsdagens huvudmatch mellan en spännande nykomling och ett revanschsuget Hallstavikgäng. Probaco Arena i Motala agerar händelsernas centrum när Piraterna välkomnar Rospiggarna.


Efter ett snöpligt slut med avbruten match i Gislaved och en tuff hemmapremiär mot ett piggt Västervik åkte Rospiggarna även i tisdags hem från Vetlanda Motorstadion med en ny förlust i bagaget. Det faktum att Jason Doyle var tillbaka efter en skadesejour räckte inte till när hemmaförare som Bartosz Zmarzlik visade storform. Polacken har vunnit samtliga heat under säsongsinledningen, och var tongivande i 52-38-segern. Rospiggarna, som enda lag utan poäng, alltså giriga efter resultat ikväll. Är det dags ikväll?

Piraterna, å andra sidan, inledde säsongen tillbaka i finrummet genom att trycka dit regerande mästarna på Probaco Arena, 48-42. Veckan därpå fick man det motigt mot Dackarna och förblev utan poäng. Efter att ha stått över under tisdagen skall så prägeln sättas. Vi vet att ovalen i Motala ofta bjuder på speciell körning med många bataljer, och att vinna på hemmaplan är en starkt bidragande orsak till att nå slutspelet. Kan man inleda en hemmasvit i afton?

Väderleksrapporten har åtminstone vänt till det finare laget och Motalapubliken kan förhålla sig hoppfull om bra speedway. Ni som inte kan heja på plats kan följa huvudproduktionen med Stefan Klemetz vid micken, här på elitspeedway.com.