• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Hemma
Masarna
MAS
Borta
Vetlanda
VETS

Fira Nationaldagen på Brovallen

6 juni 2019 10:00
Inför Match

Ikväll riktas strålkastarnas ljus mot ovalen i Avesta där Masarna och Vetlanda gör upp om poängen.


Efter en pigg inledning på säsongen raderar nog hemmalaget gärna ut förra veckans resultat ur minnet. Två tuffa smällar mot Piraterna och Rospiggarna, såväl bildligt som poängmässigt efter att ett par omskakade förare tvingats bryta.

Glädjande för Masarna är Alexandr Loktaev, Antonio Lindbäck och Oskar Fajfer samtliga redo att tampas för fullt. Dessutom välkomnar man tidigare skadade Nick Morris som debutant för året.

Gästerna kommer med en tung vinst hemma mot Smederna i bagaget. Efter en jämn inledning på matchen kunde Vetlanda rycka ifrån precis före paus, och strax därefter rada upp fyrtvåor för att dryga ut ledningen. Bartosz Zmarzlik visade återigen sin dominans med 15 inkörda poäng. Efter fem omgångar har polacken otroliga 2,962 i aktuellt snitt. Segersiffrorna skrevs till slut 50-40.

Men nog finns det rutin och adrenalin i Antonio Lindbäck, stabilitet i Kim Nilsson och en vilja att bevisa sig i Nick Morris hos motståndarlaget, för att nämna några. Brovallen är händelsernas centrum: det väntas fantastiska publikförutsättningar med utlovad sommarsol och två hungriga speedwaylag. Nationaldagsfirande i sitt esse, helt enkelt. Kom ut till Brovallen du med!

Huvudproduktionen kommer också inta sina positioner för er som inte har möjlighet att ta er till arenan och följa speedwayfesten, med Stefan Klemetz som refererent genom rutan.