• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Hemma
Indianerna
IND
Borta
Piraterna
PIR

Glottra Skog Arena i fokus

20 juni 2019 12:30
Inför Match

I veckans huvudmatch riktar vi blickarna mot Glottra Skog Arena där hittills obesegrade Kumla Indianerna välkomnar en bortavinstjagande nykomling.


Piraterna åkte på en knapp förlust i ett böljande möte hemma mot Västervik i tisdags, 43-47. Tidigare under säsongen har man dragit det längsta strået på Probaco Arena, och länge höll man gästerna inom räckhåll. Men en härlig publiksiffra till trots lyckades man inte mota Västerviks framfart - och nu behöver man stödet på plats i Kumla!

Indianerna har nämligen ännu inte förlorat under 2019. Det har varit nära i Västervik, och man lyckades innan uppehållet plocka med sig vinsten i Hallstavik trots att Kenneth Bjerre var sjuk, Anders Thomsen körde med handskada och Piotr Protasiewicz med brutet revben.

Frågan är om man nu kan behålla sitt övertygande flow även utan världsstjärnan Tai Woffinden? Tai fick sig en tuff smäll på ryggkota T4 samt skulderbladen och beräknas vara vilande i dryga månaden. Indianernas Peter Johansson valde efter samråd med förarna att ersätta honom tillfälligt med Vaclav Milik.

Passa på att ringa in midsommarhelgen på Sannahed, ni som kan. Det är inte alltför långt för Motalaborna heller och kan bli riktigt bra tryck på läktaren. Vaclav Milik förstås sugen på att leverera direkt; gästerna nog lika sugna på att sno åt sig en eller två pinnar.

Stefan Klemetz refererar för ESS Play.