• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Hemma
Vetlanda
VETS
Borta
Piraterna
PIR

Efter regn kommer solsken

25 juni 2019 15:30
Inför Match

Med Midsommarkransarna bortstökade har vi en ny omgång i Elitserien att se fram emot. Vi summerar kort förutsättningarna inför kvällens bataljer som inleds om bara ett par timmar. Många lag hoppas på revansch efter blöta poängtapp: blir det buller och brak på ovalerna ikväll?


Efter ett tufft utgångsläge såväl på serieinledningen som i första Superderbyt mot Vetlanda lyckades Dackarna i returmötet visa vem som bestämmer på hemmaovalen inför närmare 3500 åskådare. Målillagänget tog två viktiga poäng i en rafflande 54-36-tillställning, och därmed även bonuspoängen.

Man möter i afton ett Rospiggarna som kanske är det lag som på riktigt konkurrerar med Dackarna om "sämst inledning" sett till förutsättningarna inför säsongen. Två poäng har det blivit och en tillfällig jumboplats. Senast var man med och nosade på fjolårsvinnaren i Eskilstuna, men en regntung och mycket böljande match föll slutligen i hemmalagets favör.

Regnigt var det även i Kumla där fortsatt obesegrade Indianerna tvålade till derbykonkurrenten från Motala, 57-33. Det inledde jämnt i de första två heaten men därefter vräkte det ner på Sannahed och en heroisk banpersonal fick ta till alla medel under 80 minuters hårt slit.

Efter det längre avbrottet kom så matchen igång, och då var det Indianerna som tuffade fram i överlägsen stil. Kenneth Bjerre med full pott och Vaclav Milik med god form i nydebuten. Det innebar samtidigt Piraternas tredje raka nolla, och nu väntar ännu en motig bortamatch i Vetlanda för nykomlingen.

En annan tuff uppgift blir den för Avestagänget på besök nere i Västervik. Hemmalaget ligger för närvarande trea i ESS efter en imponerande start på säsongen: kapten Peter Ljung med lagets snittbästa, och Nicki Pedersen som plockar alltmer poäng, för att bara nämna några.

Hos Masarna strukturerar man om igen för att få ihop de mest slagkraftiga förarna att tillsammans försöka vända den negativa trenden. Philip Hellström Bängs ges chansen på nytt, till förmån för Oskar Fajfer. Får man med sig poäng hem till Dalarna?

Kan ni inte följa hela upplevelsen på plats ser ni sändningarna på ESS Play:

Västervik - Masarna Mikael Karlsson och Anders Kling refererar.

Indianerna - Eskilstuna Smederna Stefan Klemetz på plats i Kumla.

Vetlanda - Piraterna Henrik Elofsson och Bosse Wirebrand i lurarna.

Rospiggarna - Dackarna Johannes Wahlberg kommenterar från Hallstavik.