• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Hemma
Lejonen
LEJ
Borta
Västervik
WMSK

Tungviktsmöten att vänta i ESS

27 juni 2019 16:00
Inför Match

I tisdags fick vi se en tuff omgång på de flesta håll i landet. Ikväll står äntligen mer speedway på schemat med två riktiga karameller i sommargranen: Lejonen välkomnar Västervik och Smederna tar emot Dackarna.


Lejonen skyltas i Gislaved för första gången en torsdagskväll, och det är formstarka Västervik som står för motståndet. Efter att Kumla tappat poäng senast mot fjolårsvinnaren går gästerna i blått och gult nu upp jämnte Indinanerna i den haltande tabellen. Lyckas man dessutom överrumpla Lejonen ikväll blir man ny etta.

Samtidigt är Gislavedsgänget bara ett hack ner, parkerad på en fjärdeplats och med ett starkt hemmafacit hittills. Man kommer senast från årets första bortavinst efter en lyckad sejour i Avesta. Två förändringar sedan dess: Rohan Tungate som imponerade hemma senast får åter chansen efter att Nikolai Klindt har en obligatorisk match i England.

Samtidigt väljer lagledarstaben Fröjd och Holmstrand att lämna Kevin Wölbert vid sidan till förmån för Jaroslaw Hampel, med motivation att Wölbert ännu inte kört på hemmaovalen och Hampel istället blir ett litet wildcard som stark starter.

Stefan Edberg rullar mot Gislaved för att referera på plats i sommarvärmen. Det ser ut att vara ypperliga förutsättningar för en riktig fajt, värd att ta sig till ovalen för. Når vi ett publikrekord tillsammans?

En annan oval som ryktas kokande het är Smedstadion där fjolårsvinnaren trots dubbla avbräck i tisdags åkte hem från Kumla med två pinnar i bagaget. Magsjukan hade slagit in för Eskilstunagänget, både hos Piotr Pawlicki och Pontus Aspgren, men man vände vad som såg mörkt ut till något glimrande: Michael Jepsen Jensen inte minst, med sina 16+1p för aftonen.

Nu väntas en härlig uppslutning på hemmaplan när Dackarna kommer på besök för att tävla om bonuspoängen. Gästerna från Målilla ligger 8 poäng back efter senaste mötet, men man kommer med två raka vinster i bagaget - senast i en tillsynes onödigt spännande avslutning i Hallstavik, 42-48.

Stefan Klemetz och huvudproduktionen finns uppriggade på plats för att följa matchen. Varför inte göra dem sällskap till ovalen? Ta dig ut i sommarvädret och vittna en riktig toppmatch. Dags att gasa!