• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Hemma
Dackarna
DAC
Borta
Masarna
MAS

Tabelletta & jumboplats på spel

21 augusti 2019 11:00
Inför Match

Rospiggarna med ny chans till uppvisning på HZ Bygg, och Dackarna mot direktplats i semifinal. Piraterna och Masarna står för motståndet i kvällens tidigare uppskjutna matcher.


Tre av lagen som skyltades igår är tillbaka igen ikväll. Ett fjärde förbereder sig för två hemmamöten på två dagar för att plocka en direktplats i semifinal. Det råder intensiva dagar när vi nu knyter ihop säcken för grundseriespelet i ESS.

Rospiggarna välkomnar Piraterna (för tredje gången i år) till HZ Bygg i vad som kommer att bli båda lagens sista framträdande för säsongen. Piraterna var länge med och fajtades om sjätteplaceringen, men under augusti har man inte haft marginalerna med sig. Gårdagens definitiva avgörande slutade med förlust på Eskilstuna Motorstadion, 49-41.

Hemmalaget, å andra sidan, har revanscherat sig en aning under ny ledning i augusti efter en tillsyntes otillräcklig säsong. Poängmässigt har det gått väldigt trögt... snarare under allas förväntningar för den anrika Hallstavik-klubben. Men man har lyckats vända trenden en aning och har nu chans att lämna jumbositsen under den sista omgången.

Även Masarna har ryckt upp sig på slutet: man har varit nära poäng i många möten under augusti, och lyckades överrumpla nuvarande serieledarna med bara fem man. Igårkväll förkortades matchen i Kumla efter regn och rusk - en match man länge var med och tampades om poängen i, men alltså åkte hem tomhänta ifrån.

Risken finns att man får göra det ikväll igen, då ett semifinaljagande Dackarna väntar på ovalen i Målilla. Dackarna körde inte igår, men har istället två hemmamatcher på rad där man kan klättra i tabellen.

Som vanligt följer ni matcherna på ESS Play. Från Hallstavik tar Johannes Wahlberg på sig headsetet, och i Målilla hör ni Mikael Karlsson referera.