• Ligasponsorer

Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Onsdag Ons 25 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Hemma
Smederna
ESK
Borta
Piraterna
PIR

Tisdagens omgång kan fastställa tabellen

20 augusti 2019 17:00
Inför Match

Serietoppen möter varandra när direktplats i semifinal står på spel; Smederna med chans på attraktiv tredjeplats.


Ja, det vankas seriefinal på Vetlanda Motorstadion då Västervik kommer på besök. Serieledarna har fördel av resultatet från hemmamötet (50-40) och ligger en pinne före i den haltande tabellen. Samtidigt vet vi hur svårstoppade Vetlanda är på sin oval.

Vinnaren ikväll säkrar en semifinalplats. Bara ett hemmastarkt Dackarna står vid dörren för att snuva de båda på den andra direktplatsen. Målillagänget har två hemmamatcher kvar på onsdag respektive torsdag kväll.

I samma veva är det upp till bevis för fjolårsvinnaren om man skall sätta sig i förarsätet inför kvartsfinalerna. Smederna har svajjat en aning under säsongen, med höga toppar och djupa dalar. Med lite flyt och sina två matcher denna vecka plockar man tredjeplatsen. Piraterna blir första testet.

Till Kumla välkomnas Masarna som nog gärna avslutar säsongen på ett bra sätt. Indianerna har Piraterna hack i häl, men Motalalaget ligger snarare hack än häl i dagsläget - man förlorade sina realistiska chanser i heat 15 på Brovallen senast.

Ett annat lag som gärna avslutar på topp är Rospiggarna: med två hemmamöten kvar under tisdag såväl som onsdag. Lejonen står på schemat i afton: ett lag som verkligen rytit ifrån under sluttampen av grundserien, och som verkar hittat sin form lagom till slutspelet. Kan de vara med och slåss om semin på allvar?

Efter denna speedwayfulla vecka får vi så veta vem som tar sig an vem i kvartsfinalerna nästa vecka.