Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Masarna svenska mästare

Featured Image

20 år har gått sedan sist. Men nu är Masarna åter svenska mästare.

För 20 år sedan vann Masarna sitt första guld. 2008 åkte laget ur Elitserien för åter säkra en elitserieplats under hösten 2015. Fem år senare står klubben nu som svenska mästare igen.

Efter 47-43 i den första finalen var det en öppen historia inför avgörandet i Kumla under torsdagen. Men när allt stod på sin spets var det Masarnas stjärnor som levererade – och kanske log Fru Fortuna lite extra åt Avesta-gänget.

I det tionde heatet av den andra finalmatchen fick nämligen Indianernas Kenneth Bjerre stopp vilket möjliggjorde att Masarna kunde köra in en femetta. Den följdes upp med ytterligare en genom Vadim Tarasenko och Nicki Pedersen och ett åtta poäng stort försprång var ett faktum. Den knocken blev avgörande; Indianerna kom inte tillbaka. Istället kunde Masarna-fostrade Antonio Lindbäck definitivt avgöra allt i det 14:e heatet.

– Vi startade upp tävlingen helt okej. I mitten blev det lite sämre och sedan avslutade vi som vi ska göra. Men… ja, herregud vad ska man säga? Svensk mästare, log Lindbäck i en intervju med TV4 när allt var klart. Lindbäck tog sitt första SM-guld i karriären.

Nicki Pedersen var tänkt att köra för Rospiggarna i år men hamnade till slut i Avesta, där han var en direkt avgörande faktor till att Masarna bärgade första guldet sedan år 2000. Sett över de två finalerna körde han in 22 poäng, tio i den första och tolv i den andra finalen.

– Det är roligt att se Nicki här, jag vet inte när han var så glad sist, sa lagledaren Stefan Bäckström.

Och Pedersen, som tog sitt tredje SM-guld i karriären, var onekligen nöjd:

– Vi har ett jättebra lag. Jag kom hit för att ta poäng som behövdes. 2020 har varit ett konstigt år, med mycket kaos. Jag är glad att ligan i Sverige kom igång och är väldigt glad för klubben och supportarna att vi lyckades ta guld, sa dansken till SVT.

I Indianerna var det av förklarliga skäl nedstämt – men man hyllade mästarna:

– Vi är nära ett tag. Men vi tappar det och tar inte igen det. Masarna vinner, de är värda det, de kör skitbra, sa Joel Andersson till SVT.

Masarnas andra lagledare, Andreas Sundin, säger till elitspeedway.com:

– Sett över två matcher är vi det bättre laget. Det jag tycker är lite tråkigt är att inget av lagen får en riktig hemmabana på grund av regnet. Men det är lika för alla. Vi har ett jämnt och bra lag som visar att alla vill vara med och bidra. Då är man svårslagen.

Dela nyheten: