• Huvudpartners

Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Idag 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun

Oförändrad kalender i BAUHAUS-ligan

17 februari 2023 10:00

När Masarna nyligen kastade in handduken och inte kommer till start i årets säsong ställdes övriga klubbar inför frågan hur detta påverkar kalender och slutspelsupplägg. Efter lite analys och resonemang är man helt överens om att minsta möjliga påverkan är att köra som planerat


Kalenderplanering i speedwayvärlden är ett omfattande pussel mellan länder, ligor och klubbar. Sena förändringar är svåra att hantera utan att effekten blir omfattande.

Efter Masarnas uttåg några månader innan seriestart har ESS-klubbarna resonerat om vilka eventuella alternativ det kan ge och konstaterar snabbt och enhälligt att minst påverkan på övriga klubbar är att bara stryka Masarnas matcher i grundserien och i övrigt genomföra säsongen exakt som kalendern tidigare lagts. Det innebär att ett lag istället för två missar slutspel och att upplägget i övrigt är precis som föregående år.

"Nu är det inte på pappret det avgörs, men tittar man på klubbarnas trupper så finns alla förutsättningar för en oerhört jämn och spännande grundserie vilket borgar för hög kvalitet och stor dramatik genom säsongen. Då ska vi inte hitta på något som förändrar sportsligt eller praktiskt för att försöka kompensera för ett lag mindre i serien", säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

"Att genomföra säsongen utan att krångla till det med andra alterantiv och att komma med sju potentiellt jämna lag är betydligt mer intressant för publiken än om vi skulle haft ett åttonde lag som inte riktigt varit rustat för nivån i ligan. Det finns goda förutsättningar för spännande streckfighter både runt slutspelsplatserna och för vilka lag som ska gå direkt till semifinal", avslutar Holmstrand.

Den uppdaterade och slutliga kalendern återfinns här: Schema BAUHAUS-ligan 2023