• Huvudpartners

Tisdag Tis 12 Juli Jul
Torsdag Tor 14 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 2 Augusti Aug
Torsdag Tor 4 Augusti Aug
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug

SM-final i morgon

27 juni 2022 10:30
Individuella SM

Sommarvärme. Individuell SM-final. Förutsättningarna ser sannerligen bra ut för en spännande tisdagskväll på Linköping Motorstadion i morgon kväll.


I morgon (tisdag) med start 18.00. Då är det dags igen för den individuella SM-finalen. Denna gång tillhör SM-finalen SM-veckan och är ett sammarrangemang mellan Linköping MS samt Elitspeedway Sverige (ESS).

Det föregående årets SM vanns av Fredrik Lindgren, dessförinnan var det två fullträffar för Jacob Thorssell. En högintressant SM-final med förmodligen väldigt tajt speedway kommer att avgöras på tisdagskvällen i en soligt Östergötland.

"Det är bara ut att ha roligt"

Victor Palovaara som har inlett säsongen imponerande ser fram emot tävlingen.
– Det ska bli riktigt kul med SM. Det är något man sett fram emot hela året. SM är ju lite av höjdpunkten påp säsongen. Jag tycker att jag är i bra form och vet att jag har en hög kapacitet. Det är bara ut och ha roligt som vilken tävling som helst, men självklart siktar vi på en topplacering, säger Victor Palovaara.

"Riktigt kul att den även ingår i SM-veckan"

Kim Nilsson representerar likt Palovaara Rospiggarna i den svenska BAUHAUS-ligan. Nilsson har haft fina placeringar på SM - däribland med ett silver 2021 och ett brons 2019.
– Jag ser fram emot tävlingen! SM-finalen är alltid något jag ser fram emot och hoppas givetvis på en framskjuten placering. Riktigt kul att den även ingår i SM-veckan som framhäver speedwaysporten i lite andra sammanhang än vad vi är vana vid. Sedan blir det intressant med en bana som vi inte kört seriespeedway på de senaste åren, kommenterar Kim Nilsson.

"Kan väl knappast bli bättre"

Oliver Berntzon har noterats för ett silver 2018 och 2020. Med ett öppet sinne siktar han mot morgondagens individuella SM-final.
– Har väl bra känslor! Åkningen känns bra just nu och SM-final på neutral mark i Linköping med fantastiskt sommarväder och sändning på SVT, kan väl knappast bli bättre. Tar det som vanligt som vilken tävling som helst så får tiden utvisa hur långt det kan räcka denna gång, hälsar Oliver Berntzon.

Startlistan för Individuella SM

 1. Ludvig Lindgren, Målilla MK
 2. Victor Palovaara, Rospiggarna SK
 3. Jonatan Grahn, Kumla MSK
 4. Christoffer Selvin, Kumla MSK
 5. Oliver Berntzon, Gislaveds MK
 6. Anton Karlsson, Westerviks MSK
 7. Joel Andersson, Smederna SF
 8. Tomas Jonasson, SMK Motala SK
 9. Peter Ljung, Westerviks MSK
 10. Philip Hellström-Bängs, Masarna SK
 11. Kim Nilsson, Rospiggarna SK
 12. Gustav Grahn, Kumla MSK
 13. Daniel Henderson, Rospiggarna SK
 14. Antonio Lindbäck, Masarna SK
 15. Jacob Thorssell, Målilla MK
 16. Casper Henriksson, Gislaveds MK
 17. Rasmus Broberg, SMK Motala (banreserv)
 18. Emil Millberg, Masarna SK (banreserv)

Information inför tävlingen

Biljetter köps på plats på arenan och kostar 150 kronor för vuxen. Barn under 18 år går in gratis. Tävlingen kommer att sändas på SVT Play. Starttiden är 18.00.

Vägbeskrivning till arenan finner du via Linköping MS:s hemsida, för att komma dit - klicka här.