• Ligasponsorer

Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Onsdag Ons 25 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug

Semifinalplatser på spel

29 augusti 2019 11:00
Inför Match

Smederna har satt sig i pole position mot överraskningen från Gislaved, samtidigt som Indianerna fortsätter sin svit mot Västervik. Vänder vindarna ikväll?


Det var ett laddat Lejonen som kom till Eskilstuna Motorstadion i tisdags: fullt manskap med Robert Lambert tillbaks från skada, och ett go i laget som gjort resultat under sensommaren.

Många trodde nog inte att Gislavedsklubben skulle sluta på femteplats i serietabellen inför säsongen. Men det var nya mål för slutspel: "Att ta sig så långt som möjligt".

Motbudet? Ett hungrigt Smederna med två raka SM-guld i ryggen, Fredrik Lindgren tillbaks i laget och en gedigen hemmapublik på läktarna.

Ja, det blev tufft för Lejonen att hänga med, och nu sitter man i en nästintill omöjlig sits inför returen ikväll (55-35). Men orimligare upphämtningar har skett förr, och ovalen i Gislaved är verkligen till hemmalagets fördel. Kan de jaga från start blir det helt plötsligt nerverna som styr avgörandet.

Johannes Wahlberg tar er igenom sändningen från OnePartnerGroup Arena.

Samtidigt i Västervik riggar huvudproduktionen upp tillsammans med Stefan Klemetz för en högst levande match. Efter ett böljande möte på Glottra Skog Arena i tisdags lyckades Indianerna få med sig en tiopoängsledning. Klart bräckligt, men inte den lättaste uppgiften för Morgan Anderssons gäng.

I heat 4 kopplade hemmalaget grepp om matchen och ledningen ökade och minskade som ett dragspel under fortsättningen. Man drog ifrån till 14 pinnar, men helt plötsligt var gästerna bara fyra poäng ifrån.

Västervik lyckades rädda dubbelmötet genom att hyfsa till slutresultatet, men kunde samtidigt ha önskat mer när man i omstarten av heat 15 hade övertag på banan men "bara" fick med sig en 4-2:a.

En härlig notis var norsk-polacken Rune Holta som gjorde comeback i svensk Elitseriespeedway och på sin gamla hemmaoval - men bärandes Västerviks färger. Utan Nicki Pedersen vid rodret kan han bli en viktig kugge även inför returen på HEJLA Arena ikväll.

Ja, små marginaler alltså när kvartsfinalomgången skall summeras. Och i vanlig ordning ser du dramatiken på ESS Play.