• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun

Sista omgången i grundserien flyttas fram en vecka

6 augusti 2023 19:54
PRESSMEDDELANDE

På grund av den kommande veckans dramatiska väderprognos har klubbarna, i samförstånd med Svemo, ikväll beslutat att flytta hela den sista omgången en vecka.


Vädret fortsätter att ställa till det för årets speedwaysäsong. Den kommande veckan väntas mycket stora regnmängder i hela landet. ESS-klubbarna har därför i dialog med Mikael Karlsson, Sportansvarig för speedway på Svemo, beslutat att redan idag blåsa av tisdagens omgång och flytta fram den en vecka.

Det bedöms osäkert om banorna kommer kunna vara körbara till veckan med det regn som väntas. Färjor från Polen har redan ställts in och logistiken är en utmaning redan från start under semestertider. Det som ytterligare komplicerar läget är att Ekstraliga redan flyttat matcher till onsdag och att Allsvenskan kör på torsdag. Dessutom är det GP i Riga kommande helg vilket gör att flera lag skulle sakna 4-5 förare i slutet av veckan.

"Det är ett extraordinärt läge vi står inför både vädermässigt och sportsligt" säger ESS ordförande Mikael Holmstrand. "Samtliga ESS-klubbar är överens om att sista omgången ska avgöras på så sportsliga grunder som möjligt och i en samlad omgång. Detta även med respekt för publik och sponsorer när dramatiken om slutspelsplatserna är så stor som den är", avslutar Holmstrand.

Detta innebär att kvartsfinalerna startar en vecka senare, dvs den 22/8. ESS kommer tillsammans med Svemo att se över möjligheterna att komprimera slutspelet längre fram och om möjligt köra finalen den vecka som ursprungligen är tänkt. Dock är det i nuläget för svårt att överblicka möjligheterna till detta då många ligor är drabbade av regn och ligger efter i sina scheman.