• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun

Semifinalklart i BAUHAUS-ligan

24 september 2020 10:30

Kvartsfinalerna är avgjorda och semifinalplatserna är spikade. Nu väntar en knapp veckas "vila" innan de fyra återstående lagen gör upp.


Masarna reste till Vetlanda under onsdagen med en ganska bekväm 61-29-seger i ryggen från tisdagen och kunde relativt tidigt säkra totalsegern i kvartsfinalen. Man föll visserligen under onsdagen (49-41), men semifinalplatsen är intakt:

– Det känns jätteskönt. Vi gjorde en kanonmatch i Avesta och kunde ha lite mindre press inför idag även om vi visste att det skulle bli tufft. Vi startade stabilt hela laget och jobbade på. Jag tycker att vi gjorde en bra match även om vi torskade, sa Kim Nilsson till P4 Dalarna efter semifinalplatsen säkrats.

I semifinalen väntar Lejonen, som inte hade några större problem med Piraterna i sin kvartsfinal. Lejonen vann den första matchen 59-31 på bortaplan och följde upp det med 60-30 på hemmaplan under onsdagen. Noterbart är att Robert Lambert körde fullt i båda matcherna. – Förhoppningsvis kan vi göra en bra match i Gislaved och vinna så stort som möjligt hemma, sa Nilsson om den utmaning som väntar.

I den andra semifinalen möts Västervik och Indianerna. Västervik vann den första kvartsfinalen med 46-44 men manövrerade ut Rospiggarna i Hallstavik, där man vann med klara 53-37. – Riktigt riktigt skönt. Det var nervöst och lite väl spännande,tycker jag, sa Linus Sundström till SVT Sport.

– Vi fick dig deep som man säger på speedwayspråk. Vi får gå igenom och se vad vi kan få för lag till nästa vecka, sa lagledaren Morgan Johansson.

Lejonen har valt att börja sin semifinal mot Masarna hemma. Västervik börjar hemma mot Indianerna.

De första semifinalerna körs på tisdag den 29 september, returerna körs på torsdag den 1 oktober.