• Huvudpartners

Tisdag Tis 6 Juli Jul
Onsdag Ons 7 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug

Ny helg nalkas i Polen

8 april 2021 15:00
PGE Ekstraliga

Den inledande omgången i Polen är avklarad till 50%. Resterande matcherna, körs som bekant den 23 april. Men till helgen är det planerat för en fullspäckad omgång med matcher fredag och söndag från den speedwaygalna nationen.


Czestochowa, Wroclaw, Lublin och Grudziadz. Det är lagen som inleder sin säsong till den helgen som väntar. Som bekant körde Leszno, Torun, Zielona Gora och Gorzow sin första omgång i söndags där Torun och Gorzow var de som kunde stoltsera med segrar.

Till helgen väntar fyra nya intressanta matcher. Vi börjar med två på fredag genom mötena mellan Zielona Gora - Grudziadz samt Wroclaw - Torun. Där är det Zielona Gora, som startade säsongen med en förlust och Torun kommer som bekant stärkta med en premiärseger i bagaget när en tuff utmaning genom Wroclaw står på agendan. Vidare på söndag, är det matcherna mellan Gorzow - Lublin och Czestochowa - Leszno som väntar.

Grudziadz och Wroclaw favoriter till fredagskamperna?

Fredagskvällen inleds med Zielona Gora som gästas av Grudziadz. Zielona Gora, som inte har ett lika namnkunnigt lag på pappret som tidigare år. Hemmalaget har sannerligen en tuff nöt att knäcka. Grudziadz som inleder säsongen, har rutin i laget i form av danskarna Nicki Pedersen samt Kenneth Bjerre.

Dessutom så har Krzysztof Kasprzak och Norbert Krakowiak, anslutit till klubben under Silly Season. Ett spännande möte väntar där Grudziadz får ha ett litet favoritskap, eller ska Matej Zagars Zielona Gora ta taktpinnen från start?

Matchen som avslutar fredagen, är det ett hemmalag igenom Wroclaw som har tagit in Greg Hancock som resurs. Hemmagänget mönstrar ett spännande lag till matchen mot Torun. Som bekant har man förstärkts av Artem Laguta och sedan tidigare finns stjärnor som Tai Woffinden samt Maciej Janowski i truppen. För Wroclaws del har man träningsmatchat ett antal gånger, med okej resultat och nu möter man nykomlingen Torun.

Gästande Torun började säsongen på bästa tänkbara vis och mönstrar ett snarlikt lag som senast. Torun lär säkerligen vara sugna på att skrälla på bortaplan, men har en tuff nöt att knäcka under fredagskvällens sista akt.

Czestochowa och Lublin välkomnas in på söndag

Omgången fortsätter senare på söndagen och där ser vi mötena mellan Gorzow - Lublin samt Czestochowa - Leszno. Ser vi till Gorzow som välkomnar Lublin, så började man säsongen på ett strålande sätt. Fjolårstvåan tog en fin skalp på bortaplan när man besegrade mästarna Leszno.

Bartosz Zmarzliks gäng har fått igång farten direkt från start. De gulklädda ser ut att starta säsongen på ett mycket mer inspirerande sätt när säsongen 2021 är igång och till motståndet står Motor Lublin, med stjärnor som Mikkel Michelsen, Grigorij Laguta samt Jaroslaw Hampel i laget.

Den avslutande kampen för kvällen är Czestochowa som tar sig an fjolårets mästare Leszno. Czestochowa har stått för en liten av en ombyggnation under Silly Season, där Rune Holta, Pawel Przedpelski samt Jason Doyle har lämnat klubben. In har Kacper Woryna, Jonas Jeppesen och Bartosz Smektala kommit. Utmaningen som väntar på söndagskvällen, kan bli tuffast möjliga i form av guldaspiranten Leszno.

I Leszno finns den före detta Czestochowa-föraren Jason Doyle som ställs mot sitt gamla gäng. Kan han ge matchvinnande råd hur man ska handskas med ovalen i Czestochowa, för sitt nya lag?

Helgens laguppställningar

Zielona Gora: Matej Zagar, Max Fricke, Piotr Protasiewicz, Damian Pawliczak, Patryk Dudek, Jakub Osyszka, Fabian Ragus.

Grudziadz: Krzysztof Kasprzak, Norbert Krakowiak, Kenneth Bjerre, Przemyslaw Pawlicki, Nicki Pedersen, Denis Zielinski, Mateusz Bartkowiak.

Wroclaw: Maciej Janowski, Artem Laguta, Daniel Bewley, Gleb Chugunov, Tai Woffinden, Michal Curzytek, Przemyslaw Liszka.

Torun: Pawel Przedpelski, Adrian Miedzinski, Petr Chlupac, Jack Holder, Chris Holder, Karol Zupinski, Krzysztof Lewandowski.


Gorzow: Rafal Karczmarz, Bartosz Zmarzlik, Martin Vaculik, Szymon Wozniak, Anders Thomsen, Wiktor Jasinski, Kamil Nowacki.

Lublin: Jaroslaw Hampel, Krzysztof Buczkowski, Grigorij Laguta, Mark Karion, Mikkel Michelsen, Wiktor Lampart, Mateusz Cierniak.

Czestochowa: Leon Madsen, Jonas Jeppesen, Kacper Woryna, Bartosz Smektala, Fredrik Lindgren, Jakub Miskowiak, Bartlomiej Kowalski.

Leszno: Emil Sayfutdinov, Janusz Kolodziej, Jaimon Lidsey, Jason Doyle, Piotr Pawlicki, Krzysztof Sadurski, Kacper Pludra.

* Notera att den fria åttan är inte namngiven i laguppställningarna som publiceras innan matcherna utan tillkommer på matchdagen.


Helgens matchtider

9/4, 18.00: Zielona Gora - Grudziadz

9/4 20.30: Wroclaw - Torun

10/4, 16.30: Gorzow - Lublin

10/4, 19.15: Czestochowa - Leszno

Se speedway i världsklass på ESS Play

Under fjolåret kunde ni se livespeedway här på Elitspeedway.com från Polen. Även i år finns det möjlighet att följa speedway i världsklass, från den speedwaytokiga nationen. Samtliga matcher kommer att sändas live. Delvis med engelsk kommentering och okommenterat. Ditt abonnemang, kan du skapa för 189 kronor i månaden, utan bindningstid. Med samma abonnemang kan man som krydda på moset även se samtliga matcher från BAUHAUS-ligan i efterhand från och med kl. 00:00 matchkvällar.