• Huvudpartners

Onsdag Ons 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 19 September Sep
Tisdag Tis 26 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun

Svenska speedwayförares utfärdade starttillstånd i Polen ogiltigförklaras

1 maj 2020 17:05
PRESSMEDDELANDE

De polska ligornas krav på förarna avseende karantän och utreseförbud har fått svenska förbundet, Svemo, att återkalla starttillståndet för de svenska förare som också har kontrakt med en svensk klubb.


Polska högstaligan, Ekstraliga, planerar att starta 12:e juni utan publik. Även de två lägre serierna i Polen räknar med att göra detsamma men vid ett senare tillfälle.

Klubbarna och det polska förbundet har ställt som krav på alla deltagande förare att dom dels sitter i 14 dagar i karantän om dom kommer från annat land och dels att dom inte får lämna landet så länge dagens regler för karantän och utresetillstånd gäller. Detta krav omöjliggör för förarna att starta i andra ligor när detta blir aktuellt och sätter förarna i en mycket besvärlig sits både sportsligt och privat.

Svemo har, efter dialog med de svenska förare med klubbkontrakt i både Sverige och Polen, därför valt att ogiltigförklara deras startillstånd i Polen. Detta innebär att de inte kan delta i polska seriesystemen så länge nuvarande restriktioner gäller.

– För de svenska klubbarna är detta ett välkommet besked då tillgången på förare är en av utmaningarna i år med hänsyn till påverkningarna från Covid-19. Det är också ett bra stöd för våra svenska förare i en svår situation gentemot de polska klubbarna, säger ESS vice ordförande och medieansvariga Mikael Holmstrand.

– Polen ser såklart om sitt hus men det måste vi också göra. Storbrittanien och Danmark har tagit samma beslut angånde sina förare. Vi hoppas alla på att restriktionerna släpper så att förare kan köra i flera ligor så snart som möjligt, då det är viktig både sportsligt och ekonomiskt för förarna. Då kommer vare sig Svemo eller de svenska klubbarna stå ivägen för de som vill köra i fler länder, avslutar Holmstrand.

Svemos pressmeddelande: https://www.svemo.se/Nyheter/Speedway/svenskaspeedwayforaresutfardadestarttillstandipolenogiltigforklaras

För mer information, kontakta:
Mikael Holmstrand, vice ordförande ESS, 0706-92 51 30