• Ligasponsorer

Tisdag Tis 7 Maj Maj
Torsdag Tor 9 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Torsdag Tor 16 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj

Så körs Elitserien 2019

1 april 2019 14:50
SCHEMA

En månad återstår innan premiären av årets upplaga av Elitserien i speedway. Här följer de första omgångarna.


Den 7 och 9 maj går den första omgången av stapeln i årets elitserie, och veckan därpå följer den andra omgången. Som bekant är årets matchdagar förlagda till tisdagar och torsdagar.

De allra första matcherna lyder som följer: I Motala tar nykomlingen Piraterna emot svenska mästarna Smederna på Dunteberget och i Avesta besöker Indianerna från Kumla Masarna. Lejonen tar sig an Rospiggarna och i Västervik kommer Smålandsrivalen Vetlanda på besök. Två dagar senare, den 9 maj, kliver Dackarna in i elitserien när de tar sig an Smederna.

Nästföljande vecka, med start den 14 maj möter Rospiggarna Västervik hemma i Hallstavik. Indianernas hemmapremiär går av stapeln mot Lejonen. Då premiärkör även Smederna på hemmaplan. Mästarna tar sig an Masarna och den sista matchen den 14 maj bilr Dackarna mot Piraterna. Den 16 maj tar sig Vetlanda an Lejonen.

Totalt körs 14 omgångar och den sista går av stapeln den 20 och 22 augusti.

Slutspel

Kvartsfinalerna körs den 27 och 29 augusti. Den 3 september körs de första semifinalerna med retur en vecka senare. Finalerna körs den 24-25 september.