• Ligasponsorer

Tisdag Tis 4 Juni Jun
Torsdag Tor 6 Juni Jun
Torsdag Tor 13 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Torsdag Tor 20 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Torsdag Tor 27 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Torsdag Tor 4 Juli Jul
Tisdag Tis 9 Juli Jul
Torsdag Tor 11 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul

Publikstödet ökar i ESS - se hela listan här

3 april 2019 10:00
ESS INFO

Flera lag i Elitserien i Speedway kunde efter den förra säsongen glädjas över ett ökat publiksnitt på sina arenor. Smederna är dessutom ett av de idrottslag i landet som har ökat mest i antalet åskådare. Här följer en sammanställning över samtliga ESS-lagens publiksiffror efter den förra säsongen.


Under den förra säsongen tog ett flertal Elitserieklubbar stora kliv uppåt vad det gäller publiksnittet på sina arenor. Detta i en årlig undersökning gjord av SVT Sport.

Av de totalt nio ESS-klubbarna hade fem en positiv ökning - där framförallt Smederna och Västervik sticker ut bland rikets samtliga idrottsföreningar.

Såväl Eskilstunaklubben som småländska Västervik återfinns bland de fem mest publikökande klubbarna sett till antalet; Smederna ökade med 1226 åskådare och Västervik med 1220.

De sistnämnda är dessutom den klubb i landet som har haft bäst procentuell ökning - med imponerande 118%. Bland topp fem inom samma kategori återfinns även Indianerna från Kumla, som ökade med 46% under 2018.

Här följer listan över samtliga ESS-lags publiksnitt under säsongen 2018.

Källa: SVT Sport