• Huvudpartners

Tisdag Tis 12 Juli Jul
Torsdag Tor 14 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 2 Augusti Aug
Torsdag Tor 4 Augusti Aug
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Tisdag Tis 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug

Dokumentärserie på SVT

12 maj 2022 11:45

Idag är vi oerhört stolta och glada att tillsammans med SVT kunna presentera en av de största nyheterna för svensk speedway på många år.


"Under två års tid har vi planerat och arbetat för att kunna sprida vår sport till en bredare målgrupp. Arbetet landade i att vi tillsammans med produktionsbolaget Rough Studios har gjort en dokumentärserie som SVT har köpt och ska visa i fyra delar under maj och juni" säger Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i ESS.

Första avsnittet släpps på SVT Play den 22/5 kl 02.00 och visas på SVT 1 den 24/5 kl 21.00. De fyra avsnitten är 45 minuter långa. Med Formel 1 dokumentären "Drive to survive" som förebild kommer vi få följa lag och förare i livet på och vid sidan av speedwaybanan.

"För ESS har frågan om att öka synligheten för vår sport varit högst upp på agendan de senaste åren. Jag och Mikael Teurnberg har träffat flera aktörer och insett att vi har en attraktiv produkt för idrottsdokumentärer som är väldigt populärt just nu. När vi fick kontakt med Rough Studios landade vi snabbt i att det här kan bli en unik möjlighet för oss. Med SVT som partner på bästa sändningstid vill jag påstå att detta är det största som hänt svensk speedway sedan Tony Rickardssons sista VM-guld 2005", säger Mikael Holmstrand, ordförande i ESS.

För mer information kontakta:
Mikael Holmstrand, 0706-925130