• Huvudpartners

Onsdag Ons 23 September Sep
Tisdag Tis 29 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Onsdag Ons 7 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Torsdag Tor 3 Juni Jun
Tisdag Tis 8 Juni Jun
Torsdag Tor 10 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Torsdag Tor 17 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Torsdag Tor 1 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Juli Jul

Säsongen igång för Woentin - snappar upp mycket i Polen

7 maj 2021 14:00

Orden har skrivits förr: Säsongen står för dörren. Men som det ser ut nu gör den verkligen det. Om man inte heter Alexander Woentin, då. Han, och en hel del andra förare, är redan igång.


Alexander Woentin är i garaget när elitspeedway.com irnger upp. Han svarar nästan direkt. Säsongen, ännu en annorlunda sådan, är igång. 20-åringen kör för Urnia Tarnow i Polen. Tarnwo är beläget öster om Krakow i södra Polen vilket har gjort att det har blivit några mil i bil:

– Normalt sett brukar man ju kunna flyga men just nu har jag åkt bil så det har varit väldigt många mil. Och många coronatest. Men man är väl så illa tvungen. Det har varit lite segt men man får hoppas att det kan öppnas upp nu också. Mackar och sånt är öppet, det är munskydd som gäller för att gå in. Men det blir en del drive in. Det har funkat. Det har varit mycket motorväg, säger han.

Hemma i Sverige har det varit lugnare men nu närmar sig säsongsstart. Vetlanda har under säsongsuppehållet bytt lagledare - två gånger. Mikael Karlsson kom in under vintern men fick en tjänst han enligt egen utsago "inte kunde tacka nej till" som grenchef för Track Racing på Svemo och därför är Conny Ivarson den lagledare som kliver in i säsongen med Vetlanda.

– Jag tror att det kommer att bli jättebra med Conny, säger Woentin och fortsätter:

– Sen förstår jag verkligen Micke. Han kunde ju inte tacka nej till det jobbet på Svemo. I samma veva som han hade tackat ja här kom det jobbet ut. Men jag tror att det kommer att bli jättebra med Conny. Eftersom det har varit så oklart har man inte kunnat träffas. Micke hann inte ha något möte för att gå igenom säsongen så det blir inte sådär jättestor skillnad. Han hann ju inte ta över gruppen egentligen, så att säga.

Enligt det schema som nu gäller kliver Vetlanda in i säsongen den 3 juni när man tar sig an Rospiggarna. För vissa förare blir det de första matcherna för säsongen. Andra, som Woentin, kliver in i ligan med lite tempo i kroppen. Och tempo lär han sig i Polen, menar man:

– I BAUHAUS-ligan är många heat jättebra men det känns som att det är mer rejält nere i Polen. Det är väldigt tufft och det är en jättebra erfarenhet att vara därnere och köra. Mycket med startsvängarna, gör man ett litet misstag så kommer det någon direkt.

Kan det vara svårt att ta med sig det tempot hem?

– Det är svårt att säga. Jag tror att det kommer att gå automatiskt. LIgan är ju tuff i Sverige också och det kanske kommer att vara en större skillnad när jag kör i Allsvenskan. Men jag tror att det är en fördel att köra i Polen. Man blir lite tuffare. Om det går långsammare här i Sverige kanske man kan hänga med ännu mer och läsa situationerna bättre.

Kommer ni som kör utomlands att ha en liten fördel i ligastarten?

– Det tror jag i alla fall till en början. Sen tror jag att de kommer att komma in i det ganska fort. Nu ska de ju köra Garageportexperten Cup här De kommer väl att få lite tävlande här innan också. Några äldre med rutin kanske bara kör någon träning så är de inne i det.

För egen del var det ett lite annorluda upplägg den här säsongen:

– I början vill man helst göra rätt så många varv så man känner sig trygg på cykeln. Men i år blev det inte så. Vi tränade bara tre gånger innan första matchen. Men det funkade, det var inga större problem. Det var mer förr. Då ville man ha mer träningar för att komma in i det.

Blott 20 år gammal har an ett gediget troféskåp redan och han är medveten om att det finns utvecklingsmöjligheter, men vad har han för mål med säsongen?

– Jag brukar hålla inne… Men några mål jag går ut med är JSM. Jag vill vinna det för fjärde gången. Sedan vill jag ta ett snäpp till i senior-SM och nudda på pallen i alla fall. Jag blev EM-trea förra året och nu har de höjt det. Så jag siktar på Junior-VM, det är ungefär samma status så det siktar jag på.

Lillebror i hälarna

Alexander Woentin är inte ensam om att köra speedway i familjen. Lillebror Lucas, 16, skuggar och gör i år sin första säsong på 500.

– Han vill inte vara sämre än mig, han vill gärna komma ikapp. Jag har tränat tre gånger i Sverige och han har varit med på dom också och han ser väldigt bra ut. Det är ju hans första år på 500. Det är roligt för honom. Jag tror att det sporrar honom att jag är rätt duktig, säger Woentin.

En titt på brödernas sociala medie-kanaler visar hur de pushar varandra. Men de visar också en sak till.

Har jag fel eller är Lucas lite mer otursförföljd?

– Han bröt ju nyckelbenet första året på 250, då ville de inte operera honom i Sverige. Då fick vi flyga ner honom till Polen. Så det tog väl två-tre månader innan det blev operation. Då gick det ju halva säsongen där. Sedan hoppade han in och körde knatte-SM och blev tvåa där efter att ha tränat en gång. Men när han skulle köra 250 igen slog han över i starten och bröt överarmen. Det blev bara en tävling där. Sedan förra året var det han och Sammy van Dyck som gjorde upp i 250-serien, det skiljde inte många poäng. Men när de möttes i semifinalen körde de ihop och då bröt han nyckelbenet. Jag tror att det var två eller tre poäng som skiljde dem men då vann Sammy istället.

Hur har du klarat dig?

– Jag har klarat mig rätt så bra. Det värsta är väl ryggen. Det var en allsvensk match där vi körde omkull ett par stycken i förstasvängen. Sen stannade jag på sjukhuset efter tävlingen och då gick de igenom ryggen och sa att jag hade komprimerat den. Men ett år senare gjorde man en läkarundersökning och då visade det sig att jag hade en fraktur i ryggen. Jag vet hur illa det var. Det var det värsta och det har jag fortfarande ont av. Sen har det väl varit lite hjärnskakningar. Brutna nyckelben. Och något ledband i knäet. Men i övrigt har jag klarat mig bra.

Är du aldrig rädd?

– Man är inte rädd så. Jag vet inte om du såg Peter Ljungs krasch förra året, säger han och referear till den krasch när Ljung körde ihop med Dackarnas Avon van Dyck och försvann över staketet. Jag körde samma tävling och såg honom flyga över. Då undrar man vad man håller på med. Men sedan har man glömt bort det inför nästa heat. Man glömmer bort, eller tänker inte på, det när man tar på sig hjälmen.

Och hjälmen åker snart på i Sverige igen för Alexander Woentin. En knapp månad återstår till säsongspremiären.