Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Andersson efter guldet: ”Det löste sig till slut”

Featured Image

Joel Andersson har ett antal silver på sin meritlista. Den föregående veckan kunde smedföraren addera ett guld till det, efter att Eskilstuna Smederna vann SM-guldet.

Eskilstunagänget rivstartade tävlingen i Gislaved. Fick kontroll över tillställningen och i slutskedet av tävlingen kunde Eskilstuna Smederna säkra sitt fjärde guld på de sex senaste åren. Sörmlänningarna har dessutom varit i final fem gånger under dessa säsonger.

Ja Joel, svensk mästare. Hur smakar det?
– Otroligt bra. Verkligen. Jag har haft så många silver nu. Jag ville verkligen inte ha ett till, säger Joel Andersson till Elitspeedway.com.

Andersson lämnade moderklubben Kumla Indianerna till säsongen 2023 och fått en fin utväxling på sitt åkande i Södermanland, där han tagit ett stort kliv inte minst på reservplats och dragit ett lass där. Men på frågan hur det kommer sig att det blivit så bra, så har Andersson lite svårt att sätta fingret på varför.
– Jag vet inte. Jag har fått ett väldigt förtroende av de. De tror verkligen på vad jag kan. Det känns som att det har lyft mig långt verkligen.

Smederna vinner alltså sjutton av arton matcher under säsongen. Hur kan det komma sig att laget är så kompletta hela säsongen igenom?
– Jag tror det är lagbygget. De är väldigt duktiga på att få ihop laget. Det är få gånger jag har varit sådan härlig lagkänsla, där man har så kul med varandra. Man kör för varandra, man kämpar för varandra. Alla vill vinna.

Under kvällen var det nerv för Andersson och under hela finalserien. Trots att Smederna drog ifrån tidigt i final två, så slappnade Joel aldrig av – men fick njuta av en guldmedalj.
– Det är klart det gör. Vi drog ifrån ganska fort gjorde vi. Vi hade bra poängövertag ganska tidigt, man vågade aldrig hoppas på någonting. Allting kan hända. Det kan vända på några heat sedan är det lika igen, så man har haft hoppet uppe men, aldrig vågat riktigt. Det löste sig till slut, avslutar Joel Andersson.

Dela nyheten: