Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Årets SM blev en succé

Featured Image

Årets SM i Linköping blev sannerligen en succé. Trots att vädrets makter ville försvåra det för arrangörerna, blev tävlingen lyckosam inför över 2300 åskådare på Linköping Motorstadion.

Speedwayens intåg på SM-Veckan gav mersmak. BAUHAUS-ligans klubbar i form av ESS (Elitspeedway Sverige), tillsammans med Linköping MS stod för arrangemanget under den föregående veckan i Linköping.

— SM – vilken succé. Stolthet från ESS som fick förtroendet av Svemo att göra sitt första egna arrangemang någonsin. Att SM i sig är ett stort arrangemang och när det dessutom ingår för första gången någonsin i SM-veckan har det inneburit oerhört mycket mer arbete för oss för att möta behoven från RF, SVT och värdstaden, säger ESS:s ordförande Mikael Holmstrand till Elitspeedway.com.

För att tävlingen ska genomföras, krävdes det ett hårt arbete för att få alla saker på plats. Allt från ideella funktionärer, till jobb inom ESS och även banpersonal som såg till att ovalen dels klarade av regnet och bjöd på så pass underhållande speedway.

— Jag vill rikta ett stort tack till vår samarrangör LMS där några eldsjälar lagt ner ett makalöst arbete för att få till en anläggning som såg ut som vilken elit-arena som helst när vi väl var redo för tävling. Jag och Mikael Teurnberg, som varit ESS projekt-team, tillsammans med banchef Fredrik Edberg, hade aldrig klarat det själva.

{!A}

SM blev sannerligen en succé och ger som tidigare nämnt, mersmak för framtiden där man från ESS sida hoppas att kunna ta den individuella finalen till Östergötland igen.

— Med en vink om framtiden och att vi hoppas få chansen igen och gärna ser långsiktigt på arrangemanget. Att vi från ESS vill ta vårt ansvar och hjälpa klubbar igång med serieverksamhet och att Linköping/Filbyterna minst ska ha ett lag i Allsvenskan med de förutsättningar de har. Men att kommunen då måste hjälpa till och få anläggningen godkänd, säger Holmstrand.

— Vi är stolta, nöjda och fulla av förhoppningar inför framtiden, avslutar Mikael Holmstrand.

ESS vill dessutom rikta ett stort tack till våra huvudpartners till tävlingen som var Garageportexperten, Bauhaus, Projob och Falco Racing. SM-finalen sändes på SVT Play och på plats beskådade 2380 åskådare tävlingen. 2022 års svensk mästare heter Oliver Berntzon och representerar Lejonen.

Dela nyheten: