Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Berntzon: ”Kan väl knappast bli bättre än så”

Featured Image

Elitspeedway.com ringde upp Oliver Berntzon för att prata fjolår och detta år. Den trevlige 28-åringen har inlett säsongen starkt inte minst i Sverige, med 12+1 i premiären. Något han själv var tillfreds med: ”Kan väl knappast bli bättre än så”, säger Oliver om premiärsegern mot Rospiggarna och sin egna insats.

28-årige Berntzon bor numera i Töreboda tillsammans med sin sambo Jennifer, sonen Barry och hunden Apollo. Det föregående året var sannerligen händelserikt för Oliver när han fick testa vingarna i Grand Prix-serien. Något han har lärt sig av.

– Oj oj oj.., säger Oliver och fortsätter. Väldigt mycket fick man lära sig förra säsongen.

– Först och främst att GP-serien är något helt annat än att slå grabbarna i ligorna, att stora livshändelser utanför banan kan påverka mer än vad man tror, och att man ska bryta mönstret på något sätt mycket tidigare när det börjar gå troll.

Berntzon har tidigare provat på hetluften i PGE Ekstraliga där han vid några tillfällen representerat bland annat Wroclaw. Den polska säsongen började tidigare än den svenska och till detta år representerar Oliver det polska laget Ostrow utöver Lejonen hemma i BAUHAUS-ligan.

– Hela våren har egentligen känts kanon för mig, alla träningar och träningsmatcher har varit super men just på de första tre tävlingarna så fick vi bara inte till det av olika anledningar, säger Oliver och utvecklar.

– Därför var det inte riktigt förvånande att det gick som det gick föregående vecka, men samtidigt riktigt skönt för knoppen!

Om vi ser just från erfarenheterna inte minst från Grand Prix-serien och Ekstraliga, hur är dessa för dig?

– Erfarenheterna från den gångna GP-säsongen är ju ovärderliga, man kan verkligen inte riktigt förstå helt vad det innebär och förbereda sig till 100% för det innan man varit där och sett det. Nu har jag testat det och fick harscht inse att jag inte var redo för det, än. Men nästa gång kommer jag att vara det.

Med tanke på att Berntzon inte är med i Grand Prix denna säsong, blir det färre tävlingar och mer möjlighet att analysera tävlingar samt det som komma skall.

– Det blir kanon, det är så jag trivs bäst. Färre tävlingar men mer fokus på varje match. Mer tid till återhämtning och analysering emellan.

Lejonen inledde säsongen med seger på hemmaplan mot Rospiggarna. Berntzon blev poängbäst i Gislavedslaget med sina 12+1 poäng och är tillfreds med premiären.
– Kan väl knappast bli bättre än så, surt såklart att bomma starten i heat 15 och inte få ta fullt men så är det! Det var fint väder och skapligt med publik så verkligen en kanonpremiär för både mig, laget och klubben!

Och ja… Favoritskapet. De flesta räknar med Lejonen som svenska mästare. Vad är dina tankar kring det?
– Ja just det är jag rätt van vid från både 2017, 2018 samt 2019 och det är lika sant nu precis som då att man vinner ingenting på papperet! Självklart siktar vi på guld men så som alla ”hypar” upp oss är bara spel för galleriet, avslutar Oliver med ett leende.

Dela nyheten: