Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dackarna höll undan mot Rospiggarna

Featured Image

Regnet ställde till det igen. Matchen blev försenad på Skrotfrag Arena i Målilla när Dackarna och Rospiggarna skulle avsluta veckan i BAUHAUS-ligan.

Vid 19.45 blev det aktivitet i Småland. Ett Dackarna som hade fått ett antal återbud till tävlingen, fick en tuffare uppgift men lyckades samla sig på ett imponerande sätt.

Trots rider replacement för Frederik Jakobsen, lyckades kvartetten Maciej Janowski, Jacob Thorssell, Jason Doyle och Rasmus Jensen dra ett väldigt stort lass. De tog totalt 46 av Dackarnas 48 poäng, under torsdagskvällen – något som så klart talar sitt tydliga språk.

När det gäller gästerna stod Kim Nilsson för en insats med bravur. Förutom att han är en ledargestalt i depån så påvisade han det inte minst på banan för sitt Rospiggarna, som förlorade med sex poäng.

Däremot var det Kim Nilsson som klev fram i ett skiljeheat och besegrade hemmaföraren Rasmus Jensen. Det innebar att ”Piggarna” fick med sig bonuspoängen hem till Hallstavik.

Dackarna – 48 poäng
Rasmus Jensen 13+4, Jason Doyle 12, Jacob Thorssell 11+1, Maciej Janowski 10, Avon Van Dyck 2+1, Ricky Kling 0, Frederik Jakobsen (R/R).

Rospiggarna – 42
Kim Nilsson 15+1, Kai Huckenbeck 9, Adrian Miedzinski 5+2, Timo Lahti 5+1, Daniel Henderson 4+2, Oleg Mihailov 4.

Noteringar från kvällen

– Tuff comeback för Ricky Kling.
– Kim Nilsson med en fantastisk insats.
– Rasmus Jensen imponerade för Dackarna.
– Viktig bonuspoäng – trots förlusten för Rospiggarna.

Dela nyheten: