Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Efterlängtad premiär av BAUHAUS-ligan stundar

Featured Image

På tisdag har 320 dagar fortlöpt utan svensk elitseriespeedway. Vi har väntat, längtat, oroat oss, blivit besvikna, och i slutändan överträffat alla hinder som kastats vår väg. Den 11 augusti kl. 18:50 bänkar vi oss äntligen på vart vårt håll för att njuta av sporten vi älskar – tillsammans.

Ett enormt jobb har lagts ner av samtliga inom ESS och klubbföreningarna för att överhuvudtaget få till en serie 2020. Och med den oförutsägbara pandemi som råder kommer det fortsätta kämpas varje omgång för att bjuda på bästa möjliga underhållning.

Vi har skämts bort av världsnamn på ovalerna en längre tid, men där har alltid funnits en stark tradition och supporterkultur lokalt som lyft sporten till nya höjder. Och samtidigt som årets säsong (inledningsvis) varken bjuder på publiktäta arenor eller toppade förarlistor är BAUHAUS-ligan 2020 en mer lokalt förankrad produkt än på väldigt länge.

Några nya, en hel drös svenska, och många riktigt spännande namn introduceras under den digitala upptaktsträffen häromdagen. I och med årets 7 transferkort kan fortsatt mycket ske i förartrupperna ju längre den komprimerade säsongen lider. Men underhållning, det vågar vi allt utlova från omgång 1!

Årets säsong ramas dessutom in av vår mediepartner, C More. Stefan Klemetz har med sig sidekick Andreas Jonsson under huvudsändningarna som visas linjärt på Sportkanalen. I fokus omgång 1 ligger Hasses Motorstadion i Vetlanda, dit Dackarna kommer på besök på tisdag. Två dagar senare åker Indianerna upp till Avesta för mötet med Masarna. Övriga matcher respektive omgång kan ses digitalt på C More Play.

För er som redan slaviskt följer PGE Ekstraliga med oss på elitspeedway.com tillkommer också rätten att följa BAUHAUS-ligans eftersändningar från kl. 00:00 samma matchkväll. Har du inte hängt med från Polen under inledningen på säsongen? Eller vill du ha möjlighet att följa de svenska klubbarna från TV-soffan i efterhand? Varför inte båda?

Abonnemanget gäller som vanligt: 189 kronor per månad, utan uppsägningstid. Och du kan alltid få hjälp av kontakt@staylive.se för att komma igång. Det är ett av många sätt att stötta klubbarna genom denna tuffa period, och samtidigt heja fram ditt lag.

Nu laddar vi inför en unik säsong på många sätt. Sätt alarmet: 18:50 på tisdag smäller det.

Dela nyheten: