Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Enkät: Inför säsongen 2024

Featured Image

En ny säsong är i antågande. Imorgon släpps tejpen för en spännande säsong i BAUHAUS-ligan. Vi lät Linus Sundström och Adam Holman delge sina tankar.

7 maj är startskottet för den nya säsongen i Sverige. Linus Sundström (ansvarig för Swedish Speedway Academy och expert Discovery+) och Adam Holman (journalist) delger sina tankar inför den kommande säsongen.

Hur ser du på att starta en ny säsong?
— Det ska bli både spännande och kul att säsongen drar igång. Premiär är ett tydligt vårtecken, säger Linus Sundström och får medhåll av Adam Holman.

— Jag känner mig förväntansfull inför årets säsong. Jag tror och hoppas på en jämn säsong där flera lag kommer ha chansen att utmana. Tyvärr tror jag inte att det blir en lika hårt streckstrid om sista slutspelsplatsen, men jag är övertygad om att det kommer bli dramatiskt kring vilka som kniper direktsemifinalplatserna. Jag hoppas även att fler klubbar har jobbat hårt för att erbjuda publiken det de kom dit för, nämligen bra racing, säger Adam.

Vilken förare tar ett extra kliv i år?

Ja, det är den ständiga frågan inför en ny säsong – vem tar det där extra klivet? Vem blir spännande att följa under resans gång? En av de som lyfts fram är Casper Henriksson.

Linus Sundström:
— Tycker det ska bli spännande att följa de Svenskar som är med och på väg framåt som bland annat Casper Henriksson, Philip Hellström Bängs och Jonathan Ejnermark.

Även Adam Holman är inne på Casper Henriksson.
— Casper Henriksson tycker jag att man kan hålla ett öga på. Han har sett ruggigt bra ut på försäsongen och de första matcherna i Polen. Jag tror att han kan ta ytterligare några steg i år.

Västervik är guldfavoriter

På upptaktsträffen tippades de att vinna grundserien och fick fyra guldtips. Västervik har favoritskapet att vinna BAUHAUS-ligan i år.

— Västervik ser återigen starka ut & kommer att vara ett av lagen som slåss om guldmedaljen, är det deras tur att gå hela vägen iår? frågar Linus Sundström.

Adam Holman är inne på ett snarlikt spår.
— Västervik är helt klart en av favoriterna. Men faktum är att det är sällan ett lag som gör så pass många förändringar går bra redan första året. De har absolut den bästa truppen, men det är tveksamt om de lyckas vinna. Jag tippar att Lejonen tar guldet, just av anledningen att de har en stark trupp som de har filat på i tre år.

Grundserietipset

Vi lät vår panel att få tippa grundserien till den kommande säsongen och den ser ut som följer.

Linus Sundströms tips: 1) Västervik, 2) Lejonen, 3) Dackarna, 4) Piraterna, 5) Indianerna, 6) Smederna, 7) Rospiggarna, 8) Vargarna

Adam Holmans tips: 1) Lejonen 2) Västervik 3) Piraterna 4) Dackarna 5) Indianerna 6) Smederna 7) Rospiggarna 8) Vargarna.

Följ årets BAUHAUS-ligan via ESS Play

Se samtliga matcher live och i efterhand via ESS Play säsongen 2024.
Det finns även möjlighet att lägga till den danska ligan och Speedway European Championship för en extra kostnad.

Säkra ditt abonnemang redan idag via www.ess-play.com.

Dela nyheten: