Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

ESS-dramatiken är tillbaka

Featured Image

Slutspelsplatser står på spel när förarna nu åter intar svensk mark.

Äntligen är det speedwaydags igen! Efter ett kortare uppehåll i ESS och en regnfylld omgång dessförinnan är det över två veckor sedan samtliga av kvällens lag kört på våra ovaler. Lejonen stod över senast, medan Piraterna, Masarna och Vetlanda fick sina möten inställda.

Nya matchdatum är nu klara och de körs enligt följande:

Onsdag, 14 augusti kl. 19:00

Smederna – Vetlanda

Eskilstuna Motorstadion

Torsdag, 15 augusti kl. 19:00

Masarna – Piraterna

Avesta Motorstadion

Men innan vi blickar alltför långt framåt är det fullt fokus på kvällens bataljer.

Piraterna – Lejonen (41-49)

Enligt dagens tabelläge gör Lejonen och Piraterna upp om den sista slutspelsplatsen. Huvudmatchen är därför oerhört betydelsefull.

För Lejonens del är Mathias Thörnblom tillbaka efter att hans fraktur i foten läkt. Mathias bildar reservpar tillsammans med Nicolai Klindt. Däremot saknas Robert Lambert, då han har en samtidig ligamatch i England.

För Piraternas del hoppas man att hemmaovalen kan vara tillräcklig fördel för att plocka hem både match och bonus. Åtta poäng är knappast ointagligt i speedway. Har de vad som krävs? Stefan Klemetz refererar från Motala.

Vetlanda – Masarna (58-32)

På Vetlanda Motorstadion väntar en oerhört tuff uppgift för nederlagstippade Masarna. Bonuspoängen är nog bortom räckhåll oavsett, men kan man överrumpla hemmastarka Vetlanda om matchpoängen?

Det börjar dra ihop sig och Avestagänget ligger en bit ifrån slutspel. Men någon gång skall väl vinden vända för de gul-blå? Frågan är om det blir redan ikväll.

Vetlanda kommer in som ett av de starkaste lagen hittills i år, och har ännu inte förlorat hemma. Vinner man idag täpper man dessutom till gapet upp till Västervik och Dackarna, med en match tillgodo.

Johannes Wahlberg lotsar er igenom förutsättningarna på plats.

Till helgen är det även dags för individuella SM i Hallstavik. Notera att tävlingen inte sänds på ESS Play.

Dela nyheten: