Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Färgstarka dubbelmöten i ESS bjuder till folkfest

Featured Image

Ikväll sparkar vi igång motorerna igen i ESS, och vi har såväl serieledaren som ett tungviktsmöte i Kumla att hålla ögonen på.

Vi riktar blickarna mot en på pappret riktig karamell: Indianerna som för första gången under säsongen kommit in i en lite svårare period efter dubbla förluster mot Smederna; och gästande Dackarna som snarare växlat upp efter transferfönstret och som nu jagar hejvilt i den haltande tabellen med fyra raka vinster.

Skador på PePe och Tai har säkerligen påverkat Indianernas form de senaste veckorna. Vaclav Milik har som erkänt tillfälligt ersatt Tai Woffinden och ikväll nämner man på sin hemsida att man tvingas köra Rider Replacement för axelskadade Piotr Protasiewicz.

Huruvida man vänder trenden hemma i Kumla återstår att se. Målillagänget är nog mer redo än någonsin att ställa till det på Sannahed. Henrik Elofsson och bisittare tuggar på från tältet i Kumla. Sväng förbi och heja på plats!

Samtidigt har veckans huvudproduktion anlänt på HEJLA Arena, dit man välkomnar Lejonen. Hemmalaget lyckades rädda en poäng uppe i Avesta senast efter en femetta i sista heatet och körde därmed även hem bonusen.

Lejonen vilade under tisdagen och kommer istället senast från mötet förra torsdagen då man hade just Västervik på besök i Gislaved. Slutsiffrorna inför årets bästa publiksiffra på OnePartnerGroup Arena skrevs till 43-47 efter att hemmalaget kört bort sig en aning under mittenperioden av matchen.

Noterbart är att Nicolai Klindt kör obligatorisk match i England under kvällen och därför inte finns med i Lejonens trupp inför returen. Istället räknar man med att testa sin nyintagne polack, Adrian Gala.

Västervik håller fortsatt serieledning inför omgången, men det finns mycket att köra om ikväll. Stefan Klemetz i vanlig ordning på plats för att ratta sändningen.

Dela nyheten: