Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fler träningsmatcher planeras inför säsongstarten

Featured Image

Lagen i BAUHAUS-ligan fortsätter planera för att komma väl förberedda till säsongstarten. Närmast är det Dackarna och Vetlanda som aviserat ett dubbelmöte sista veckan i maj.

Den framflyttade säsongsstarten gör att flera klubbar försöker skapa förutsättningar för kvalificerat träningsmotstånd samtidigt som man får chansen att även trimma sin arrangörsstab inför ligapremiären.

Nu har Dackarna och Vetlanda tillkännagivit att klubbarna möts i ett dubbelmöte den 24:e och 26:e maj för att finslipa formen för framförallt de svenska förarna.

”Det känns som ett intressant upplägg och vi behöver få en genomkörare inför seriestarten. Vi kommer att åka med så många svenska förare som möjligt och även Tero Aarnio ser ut att kunna komma hit och åka de matcherna”, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Lagen kommer att bestå av fem förare plus eventuellt en fri sexa som kan hoppa in under tävlingens gång. För Dackarnas del är det Jacob Thorssell, Theo Johansson, Avon van Dyck, Tero Aarnio, Maksymilian Bogdanowicz och Sammy van Dyck som kan bli aktuella.

Även Vetlanda har gott om svenskar i truppen med Peter Ljung, Filip Hjelmland, Alexander Woentin och Victor Palovaara i spetsen som förväntas delta i matcherna.

Skulle myndigheterna ge besked om lättnader i publikfrågan är båda klubbarna beredda att ta emot publik på respektive arrangemang.

Dela nyheten: