Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fyra matcher till torsdagen

Featured Image

BAUHAUS-ligan är tillbaka redan i morgon med fyra nya matcher. Vi kommer att ha aktivitet i Vetlanda, Eskilstuna, Hallstavik och Kumla.

Det var intressanta matcher under tisdagen och till torsdagen väntar fyra oskrivna kort, på den nästsista vardagen för den här veckan. Vilka lag är det som kommer ta de viktiga skalperna under torsdagkvällen?

Rivalmöte i Vetlanda

Vetlanda vann senast. Lejonen likaså. Två lag som kommer med varsin seger i bagaget innan lagen drabbar samman på Hasses Motorstadion i Vetlanda. Sett till matcherna under tisdagen, så är det två lag som väljer att förändra en aning.

Rune Holta som sannerligen har hittat formen, kommer in i hemmalaget i förmån fär Brady Kurtz om vi ser till tisdagslaget. När det gäller gästernas vidkommande utgår Nicolai Klindt (skada) men även Linus Eklöf samt Mathias Thörnblom. In kommer Jaroslaw Hampel, Jakub Miskowiak och egna talangen Edwin Pohjantähti.

Toppmöte i Eskilstuna på Motorstadion

Eskilstuna Smederna fick smaka på hur det känns att förlora under tisdagen, efter sex raka segrar i seriefinalen mot Dackarna. Nu väntar ytterligare en tuff uppgift för Eskilstunalaget när Västervik kommer på besök. Ett Västervik som varit starka på slutet. Ser vi till sörmlänningarnas uppställning, utgår Alexandr Loktaev och in kommer Kacper Woryna om man jämför med matchen i Målilla.

För Västervik som kommer från två fina segrar och dessutom har man tagit poäng under de senaste fyra matcherna. På tisdagen kom segern mot Indianerna och till matchen i Eskilstuna, kommer lagledarduon Morgan Andersson samt Christian Carlsson mönstra samma lag.

Rospiggarna – fortsatt hemmastarka?

Hallstavikslaget Rospiggarna har varit starka på hemmaplan i år och frågan är, om man kommer fortsatt att kunna göra det? Piraterna står till motståndet – ett Piraterna som börjar få till det alltmer i matcherna, men man saknar fortsatt säsongens första seger.

Upplänningarna har bland annat Kim Nilsson, Patyrk Dudek och Adrian Miedzinski i uppställningen – när man ska ta sig an ett Piraterna med två formstarka genom Oskar Fajfer samt Tomas H Jonasson. Dessutom kryddar man till det lite extra med Peter Kildemand i laguppställningen.

Är det nu det vänder, Indianerna?

Kumla Indianerna har inte vunnit sedan den 22 juni, det var på bortaplan mot Vetlanda. Därefter har det blivit förluster mot Smederna, Dackarna och Västervik. Det är ett gäng närkingar som åter är tillbaka på hemmaplan och lär leta revansch mot Masarna som gästar Glottra Skog Arena. För hemmalagets del, gör man en förändring jämfört med matchen mot Västervik – där Jonatan Grahn ersätter Joel Andersson.

För Masarna blev det en tuff förlust på hemmaplan mot Vetlanda, när man förlorade med 2 poäng. Lagledarduon Andreas Sundin och Sebastian Aldén, fortsätter att ge samma lag förtroende till matchen mot Indianerna. Är det bröderna Pawlicki, som anför igen för Masarna – månne?

Noteringar inför omgången

– Vetlanda med seger i Avesta – kommer en ny?
– Lejonen suktar efter första rivalsegern.
– Kan Eskilstuna Smederna studsa tillbaka mot Västervik?
– Västervik med fin form – efter Lindgrens intåg.
– Rospiggarna starka på hemmaplan!
– Piraterna jagar alltjämt första segern.
– Kumla Indianerna behöver vända den negativa trenden.
– Ska bröderna Pawlicki visa vägen igen för Masarna?

Laguppställningar

Vetlanda
Dominik Kubera, Victor Palovaara, Rune Holta, Peter Ljung, Szymon Wozniak (K), Filip Hjelmland, Alexander Woentin.

Lejonen
Jaroslaw Hampel, Jakub Miskowiak, Oliver Berntzon, Rohan Tungate (K), Robert Lambert, Casper Henriksson, Edwin Pohjantähti.

Eskilstuna Smederna
Michael Jepsen Jensen (K), Gleb Chugunov, Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Johannes Stark, Max Belsing.

Västervik
Viktor Kulakov, Bartosz Smektala, Pawel Przedpelski (K), Vadim Tarasenko, Fredrik Lindgren, Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Rospiggarna
Kim Nilsson, Patryk Dudek, Timo Lahti, Andrey Kudriashov, Adrian Miedzinski, Daniel Henderson.

Piraterna
Oskar Fajfer, Peter Kildemand, Jakub Jamrog, Jonas Seifert Salk, Tomas H Jonasson, Rasmus Broberg.

Kumla Indianerna
Chris Holder, Jonatan Grahn, Jonas Jeppesen, Grzegorz Zengota, Max Fricke, Ludvig Lindgren, Gustav Grahn.

Masarna
Piotr Pawlicki, Przemyslaw Pawlicki, Martin Smolinski (K), Philip Hellström-Bängs, David Bellego, Alexander Liljekvist, Emil Millberg.

Biljettinformation

Läs på varje lags respektive hemsida för aktuell biljettinformation till respektive match.

TV-guide

Vetlanda – Lejonen (Sportkanalen/cmore.se)
Kommentator: Stefan Klemetz.

Eskilstuna Smederna – Västervik (cmore.se)
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Rospiggarna – Piraterna (cmore.se)
Kommentator: Pelle Marklund.

Kumla Indianerna – Masarna (cmore.se)
Kommentator: Alexander Edberg.

Matcherna startar 19.00 och sändningarna 18.50.

Dela nyheten: