Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Garageportexperten Cup startar säsongen

Featured Image

I morgon tjuvstartar säsongen 2021 i Sverige. Det är Garageportexperten Cup som drar igång och formatet kommer att köras över fyra tisdagar. Tävlingsorterna är Gislaved, Eskilstuna, Västervik samt Kumla.

Det är lagen Västervik/Lejonen, Eskilstuna Smederna och Kumla Indianerna som kommer göra upp i den nyinstiftade tävlingen som presenterades den 23 april.

”Ett väldigt positivt initiativ för sporten och där intresset från C More också visar att det finns ett stort sug efter livesänd idrott och speedway redan innan säsongsstarten”, sade ESS-ordföranden Mikael Holmstrand när tävlingen presenterades.

Så ser formatet ut för Gartageportexperten Cup
Gislaved och OnePartner Group Arena, är arenan som är först ut i morgon kväll 20.00. Tävlingsformatet består av tre lag, där det är sexmannatrupper och det ska vara idel svenskt i en tävling som har 21 heat. Möjligheten finns för klubbarna att låna in svenskar, från andra klubbar vid behov.

Segraren i varje deltävling, får två poäng. Tvåan får en poäng och trean får noll. Efter fyra deltävlingar, kommer en segrare koras som således vinner Gargageportexperten Cup.

Tillförsikt hos lagen som skall inleda säsongen
En del av förarna som deltar, har hunnit delta i tävlingar den här säsongen. Medans för andra blir det tävlingsdebut för säsongen 2021. Hos Kumla Indianerna, ser man fram emot det som väntar under tisdagskvällen – trots att bröderna Grahn tvingats lämna återbud.

– Läget i laget är bra trots att några av oss inte kunnat träna riktigt så mycket som de velat på grund av sjukdom. Även om risken för viss ringrostighet kan finnas i tisdagens första match är vi inställda på att fightas och utvecklas individuellt och som lag för varje match som går här under maj månad då cupen pågår, säger Indianernas lagledare Peter Johansson till klubbens hemsida.

Laguppställningar
Västervik/Lejonen
1. Mathias Thörnblom
2. Linus Eklöf
3. Linus Sundström
4. Anton Karlsson
5. Casper Henriksson
6. Noel Wahlqvist

Kumla Indianerna
1. Ludvig Lindgren
2. Philip Hellström Bängs
3. Joel Andersson
4. Christoffer Selvin
5. Emil Millberg
6. Ludvig Selvin

Eskilstuna Smederna
1. Joel Kling
2. Victor Palovaara
3. Daniel Henderson
4. Rasmus Broberg
5. Johannes Stark
6. Max Belsing

Se Garageportexperten Cup på C More
Samtliga deltävlingar kommer att sändas live på C More:s kanal Sportkanalen, men sänds även på webben i form av cmore.se. För dig som har ett månadsabonnemang på ESS Play, kan tävlingen ses i efterhand efter att klockan slagit 24.00.

Då körs Garageportexperten Cup
Gislaved (4 maj, 20.00), Eskilstuna (11 maj, 18.00), Västervik (18 maj, 20.00) samt Kumla (25 maj, 19.00).

Dela nyheten: