Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Grundserien avslutas i BAUHAUS-ligan

Featured Image

Kvällens matcher blir de sista i grundserien av BAUHAUS-ligan. Sedan är det slutspel som väntar, med först kvartsfinaler.

I och med Vetlandas seger under gårdagskvällen står det klart vilka lag som går till slutspel. Ändock, väntar en spännande omgång i BAUHAUS-ligan som avslutar grundserien.

Ska Västervik säkra semifinalsplatsen?

I Västervik är det seriefinal. Serietvåan mot redan klara serieettan, Eskilstuna Smederna. Vid 41 poäng är Västervik klara för semifinal och säkrar den platsen. En utmaning i form av sörmlänningar, således. Hemmagänget har för övrigt Pawel Przedpelski åter tillgänglig efter skada och vill ta första segern mot Eskilstunagänget efter comebacken i BAUHAUS-ligan.

När det gäller Eskilstuna Smederna kommer Kacper Woryna åter in i laguppställningen. Det betyder att Gleb Chugunov inte är med i laget. Mötet i Eskilstuna tidigare den här säsongen slutade 52-38 till Smederna.

Västervik
Bartosz Smektala, Jaimon Lidsey, Fredrik Lindgren (K), Vadim Tarasenko, Pawel Przedpelski, Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Eskilstuna Smederna
Michael Jepsen Jensen (K), Kacper Woryna, Grigorij Laguta, Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Johannes Stark, Joel Kling.

Piraterna går för andra raka hemmasegern

Efter en lång väntan kom den. Piraternas första seger för säsongen i BAUHAUS-ligan. Till tisdagen avslutar man säsongen när Rospiggarna kommer på besök. Ett slutspelsklart Rospiggarna som kommer att köra kvartsfinal den kommande veckan.

När det gäller hemmagänget, kan vi notera att riders replacement kommer att tillämpas för skadade Peter Kildemand. För Rospiggarnas del mönstrar lagledaren Peter Jansson, samma manskap som i segern mot Lejonen.

Piraterna
Peter Kildemand (R/R), Thomas Jörgensen, Jakub Jamrog, Tomas H Jonasson, Oskar Fajfer, Alexander Woentin, Rasmus Broberg.

Rospiggarna
Timo Lahti, Kai Huckenbeck, Adrian Miedzinski, Patryk Dudek, Kim Nilsson, Anders Mellgren.

Masarna och Indianerna avslutar sin säsong

Fjolårets finallag Masarna och Indianerna avslutar sina säsonger ikväll. Båda lagen missar slutspel och dock finns det en intressant aspekt i mötet på Avesta Motorstadion. Båda lagen står på tolv poäng – och de lag som kammar med sig flest poäng från bataljen, placerar sig sjua i tabellen.

Ser vi till hemmalaget Masarna, finns fransmannen David Bellego inte med i laget. Den unge dansken Patrick Hansen testas och Kumla Indianerna mönstrar samma lag, som man gjorde under gårdagskvällen på hemmaplan.

Masarna
Przemyslaw Pawlicki, Martin Smolinski (K), Patrick Hansen, Philip Hellström-Bängs, Dimitri Bergé, Emil Millberg.

Kumla Indianerna
Chris Holder, Ludvig Lindgren, Niels Kristian Iversen (K), Jonas Jeppesen, Max Fricke, Joel Andersson, Jonatan Grahn.

Rivalmöte i Gislaved

I Gislaved är det ett intressant rivalmöte som väntar. Ett starkt Lejonen med förare som Rohan Tungate och Jaroslaw Hampel åter i laget. Förare som inte fanns med i förlustmatchen mot Rospiggarna senast. För Vetlandas del, blev det som bekant seger i går kväll, när kvartsfinalsplatsen säkrades.

Till mötet i Småland ikvälll kommer Brady Kurtz och Bartosz Zmarzlik in i laget. Det gör att gårdagens matchhjälte Tomasz Gapinski samt Victor Palovaara inte är med i laget.

Lejonen
Robert Lambert, Mathias Thörnblom, Rohan Tungate (K), Jaroslaw Hampel, Oliver Berntzon, Linus Eklöf, Casper Henriksson.

Vetlanda
Dominik Kubera, Rune Holta, Brady Kurtz, Peter Ljung (K), Bartosz Zmarzlik, Filip Hjelmland, Robin Aspegren.

Biljettinformation

Läs på respektive hemmaklubbs hemsida, hur du skaffar biljetter till matcherna.

TV-guide

Västervik – Eskilstuna Smederna (Sportkanalen/cmore.se)
Piraterna – Rospiggarna (cmore.se)
Lejonen – Vetlanda (cmore.se)
Masarna – Kumla Indianerna (cmore.se)

Dela nyheten: