Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Grundserien i backspegeln

Featured Image

Grundserien är över och slutspelet väntar för samtliga åtta lag. Elitspeedway.com summerar, med hjälp av några lagledare, den grundserie som har varit under ett speciellt 2020.

En speciell grundserie är avslutad och nu väntar ett speciellt slutspel under ett speciellt 2020.

Rospiggarnas satsning för att ta sig tillbaka till toppskiktet har gått bra. Hallstavik-laget avslutade grundserien genom att kryssa mot Masarna. Den poängen gjorde att Rospiggarna landade på elva pinnar, vilket räckte till en andraplats. I den första säsongen på många år utan en förare uppvuxen i Hallstavik har toppstatsningen minst sagt blivit lyckad.

– Jag är väldigt nöjd med hur mitt lag har fungerat under säsongen och hur föreningen har tacklat det här. Jag tycker att vi har gjort en fantastisk serie där vi har överraskat alla. Hur många tippade oss på andraplats innan serien drog igång? säger Peter Jansson, Rospiggarnas lagledare.

– Vi kommer att köra på med i grund och botten det laget vi har. Vi kommer inte att göra ändringar som många andra gör. De här killarna tog oss hit till en andraplats till serien och att ta in andra är som att bjuda in barn till ett barnkalas: En del får ingen godispåse när de kommer dit.

Förstaplatsen tillhörde Småland, Gislaved och Lejonen. Lejonen plockade 12 av 16 poäng och vann därmed grundserien.

– Jämnheten har varit, jag ska inte säga överraskande, men det är skönt när det blir som man har hoppats. Vi har gått runt på hela truppen och har gett alla förare körtillfällen, säger lagledaren Mikael Holmstrand och fortsätter:

– Vi har kört mycket med svenska förare. Vi har alltid haft med oss en sjundeförare och har alltid låtit han köra minst tre heat. I egenskap av tabelletta får vi det, på pappret, enklaste laget. Men vi har respekt för Piraterna. De är starka på sin hemmaplan.

I den jämna tabellen slutade tre lag på nio poäng, två bakom andraplacerade Rospiggarna. Ett av dessa lag är Masarna, som lyckades med bedriften att köra oavgjort i tre av åtta matcher:

– Jag tycker att vi ska vara nöjda med hur grundserien artade sig. Med tanke på läget inför säsongen och att vi i stort sett har fått skrapa ihop de förarna som har kunnat åka är vi väldigt nöjda. Samtidigt blickar vi framåt mot nya mål, säger lagledaren Andreas Sundin.

I andra änden av tabellen inledde Piraterna med att besegra Västervik med klara 53-37, men det blev också de enda två poäng laget körde in under grundserien. Framför östgötalaget landade Indianerna och Västervik på sex poäng vardera. Västervik hittade inte riktigt jämnheten i körningen och varvade resultaten därefter.

– Det har varit en tuff grundserie för oss då vi inte har haft möjligheten att använda någon utpräglad nummer 1 i laguppställningen mer än två gånger. Men nu börjar det från noll igen och jag hoppas att vi kan bjuda upp till kamp mot Rospiggarna nästa vecka, säger lagledaren Morgan Andersson.

En speciell grundserie är till ända. Nu väntar ett speciellt slutspel. Det börjar på tisdag.

Slutspelet 2020 – Kvartsfinaler

Tisdagen 22 september:

Piraterna – Lejonen

Västervik – Rospiggarna

Indianerna – Dackarna

Masarna – Vetlanda

Dela nyheten: