Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Gustav Grahn: ”Tycker säsongen har varit bra”

Featured Image

Indianernas Gustav Grahn är ett av två svenskhopp i SGP2-serien. 18-åringen har redan nu fått med sig flera erfarenheter tämligen tidigt in på säsongen, inte minst med SGP2-serien: ”Jag ser fram emot de kommande tävlingarna”, säger Gustav till Elitspeedway.com.

Säsongen inleddes i ett tidigt skede för Gustav Grahn. Grahn som för övrigt har kontrakt med polska klubben Rzeszow, men representerar även Indianerna i BAUHAUS-ligan samt Allsvenskan.
– Jag tycker säsongen har varit bra än så länge det har rullat på bra men jag vill mer, säger Gustav Grahn till Elitspeedway.com apropå säsongsinledningen.

Grahn fick ju för övrigt wild card till SGP2 (Junior-VM), där den första deltävlingen inleddes i tjeckiska Prag – dagen innan Speedway Grand Prix-deltävlingen som kördes på lördagen.
– Första deltävlingen var tuff i ett regntungt Prag så jag tar med mig erfarenheten, säger Gustav med tillförsikt.

De två ytterligare tävlingarna i SGP2-serien kommer att köras i Cardiff (14 augusti) och Torun (30 september). Nytt för årets upplaga är att tävlingarna körs i anslutning med Grand Prix-deltävlingarna, vilket knyter ihop Grand Prix-helgerna med mer speedway.
– Jag ser fram emot de kommande tävlingarna. Jag älskar och köra nu så ser verkligen fram emot det.

{!A}

”BAUHAUS-ligan är en tuff liga”

Till den här säsongen har Gustav Grahn fått ett större förtroende inte minst i BAUHAUS-ligan för sitt Kumla Indianerna, där han bildar reservpar för närkingarna tillsammans med brodern Jonatan Grahn. En säsongsinledning han beskriver så här:
– BAUHAHS-ligan är en tuff liga med mycket bra lag och bra förare men det jag ändå flutit bra där, men skulle vilja ta lite mer steg och kunna ta lite mer poäng där, säger Gustav och fortsätter kring Kumla Indianernas chanser denna säsong.

– Våra chanser är stora, vi ska ta oss till slutspel och sen tar vi allt där ifrån och satsar mot toppen, fortsätter Gustav.

Vill göra stort avtryck i landslaget

Gustav är igång med aktivitet inte minst i BAUHAUS-ligan men även Allsvenskan. I starten av ligan snittar han 0,538 poäng per heat och i Allsvenskan har han noterats för 1,429 poäng per heat. I upptakten av säsonger framhåller Grahn sina starter.
– Jag skulle nog säga att starterna har blivit bättre och så känner jag mig snabb också, men en stor lärdom är absolut och köra mycket i BAUHAUS-ligan, säger Gustav ödmjukt.

Framgent väntar det inte minst SGP2-serien, men även en del tävlingar med juniorlandslaget. Det är en viktig del för Gustav – där han vill göra avtryck.
– Jag vill absolut komma så högt upp i dom individuella tävlingarna som möjligt och även att göra stora avtryck i landslaget, avslutar Grahn till Elitspeedway.com.

Dela nyheten: