Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Hemmaseger för Rospiggarna

Featured Image

Ny omgång i BAUHAUS-ligan på Credentia Arena i Hallstavik när det kördes speedway i Roslagen. En intressant kamp inför 1444 åskådare i Uppland, blev det.

Rospiggarna och Eskilstuna Smederna avslutade den här veckan i BAUHAUS-ligan under torsdagskvällen. Det var hemmalaget som lyckades skaffa sig en liten ledning till en början. Därefter var det ett gästande Eskilstuna Smederna som svarade med en 5-1:a i heat 12, vilket gjorde att två poäng skiljde lagen med tre heat kvar.

En spännande avslutning blev det. Minst sagt. Rospiggarna tog en 4-2:a i heat 13 och ledde då med fyra poäng. Väl framme i heat 14 blev det en svår incident i andra sväng, som resulterade i att Pontus Aspgren blev utesluten. I omstarten av det heatet var det Patryk Dudek och Kim Nilsson, som klev ut och tog en 4-2:a – vilket resulterade i en hemmaseger.

Rospiggarna vann matchen till slut med 46-44 när Eskilstuna Smederna fick med sig bonuspoängen.

Resultat

Rospiggarna – 46 poäng
Patryk Dudek 11, Kai Huckenbeck 9+1, Timo Lahti 8+1, Adrian Miedzinski 7+1, Kim Nilsson 6+2, Daniel Henderson 5.

Eskilstuna Smederna – 44 poäng
Michael Jepsen Jensen 10+2, Andzejs Lebedevs 10+2, Kacper Woryna 10, Pontus Aspgren 7, Gleb Chugunov 6+2, Johannes Stark 1+1, Joel Kling 0.

Noteringar från kvällen

– Kai Huckenbeck med nytt banrekord i Hallstavik.
– Tung förlust för Eskilstuna Smederna.
– Rospiggarna upp på slutspelsplats i och med segern.
– Lebedevs och Jepsen Jensen med fina insatser.

Dela nyheten: