Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Heta dueller i Eskilstuna och Målilla

Featured Image

Två nya matcher i morgon har speedwayälskarna att se fram emot. Det kommer vara aktivitet på Eskilstuna Motorstadion och Skrotfrag Arena under morgondagens kväll.

Säsongerna fortgår under torsdagen, med den ordinarie starttiden 19.00 väntar nya matcher för Eskilstuna Smederna, Vetlanda, Dackarna och Piraterna. Två matcher – som säkerligen komer att bjuda på intressant underhållning.

Eskilstuna Smederna – mot en ny hemmaseger?

Eskilstuna Smederna har inlett sin comeback i BAUHAUS-ligan med bravur. Sörmlänningarna som vann SM-guld 2017, 2018 och 2019 är alltjämt obesegrade. Under morgondagens afton, väntar en ny utmaning i form av Vetlanda. Jämfört med segermatchen i Motala den föregående veckan så är Alexandr Loktaev åter i laget, likt Gleb Chugunov (som man tillämpade riders replacement för då).

För Vetlanda som har inlett säsongen intressant, så finns nyförvärvet Tomasz Gapinski med i laget. ”Gapa” gör debut i smålänningarnas rödgula-mundering. Noterbart är att Bartosz Zmarzlik (som har match i Polen på fredagen), saknas för andra matchen på rak. Kan Gapinski övertyga i säsongsdebuten i Sverige?

_Noterbart är att det är ett gäng förare i de respektive lagens trupper, som kör i Polen under fredagen. Grigorij Laguta, Krzysztof Buczkowski, Kacper Woryna, Bartosz Zmarzlik, Szymon Wozniak, och Dominik Kubera har match i PGE Ekstraliga. _

15-åring talang får chansen i Dackarna

Dackarna har inlett säsongen minst sagt intressant. Visserligen blev det en plump i protkollet senast mot Rospiggarna, men där var avsaknaden av Maciej Janowski och Jacob Thorssell betydlig. Till morgondagens match är duon åter tillgängliga. Noterbart är att Jason Doyle likt en del andra PGE Ekstraliga-förare, har tävling i Polen under fredagen. Dessutom f¨år den 15-årige talangen Sammy Van Dyck, chansen med väst nummer sex.

För Piraternas del, så har säsongen börjat tufft. Man har stått för hedersamma insatser, som dock har slutat i förluster. Jakub Jamrog som har stått för en fin start på säsongen, finns alltjämt i truppen – men värt att notera att succémannen Oskar Fajfer inte är tillgängligt likt flertalet andra. Då testas tysken Lukas Fienhage för första gången.

Noteringar inför matcherna

– Alexandr Loktaev tillbaka i Eskilstuna Smedernas uppställning.
– Fortsätter Eskilstunalaget bättra på den fina sviten?
– Vetlanda testar Tomasz Gapinski i laget!
– Alexander Woentin tillbaka på gamla hemmabanan.
– Luke Becker får fortsatt förtroende i Dackarna.
– Jason Doyle (som kör i Polen på fredagen) inte tillgänglig.
– Den intressante tysken Lukas Fienhage testas av Piraterna.
– Kan säsongens första skalp komma från Motalagänget?

Laguppställningar

Eskilstuna Smederna: Michael Jepsen Jensen (K), Alexandr Loktaev, Gleb Chugunov, Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Joel Kling, Johannes Stark.

Vetlanda: Peter Ljung (K), Victor Palovaara, Dominik Kubera, Filip Hjelmland, Tomasz Gapinski, Alexander Woentin, Lucas Woentin.

Dackarna: Maciej Janowski, Luke Becker, Rasmus Jensen, Frederik Jakobsen, Jacob Thorssell (K), Sammy Van Dyck, Max Bogdanowicz.

Piraterna: Jakub Jamrog, Rasmus Broberg, Lukas Fienhage, Jonas Seifert, Tomas H Jonasson (K), William Björling.

Vill du gå på matcherna?

Biljettinformation – Eskilstuna
Biljettinformation – Målilla

Så sänds matcherna

Eskilstuna Smederna – Vetlanda(Sportkanalen/cmore.se)
Sändningsstart: 18.50.
Kommentator: Stefan Klemetz och Magnus Zetterström.

Dackarna – Piraterna (cmore.se)
Sändningsstart: 18.50.
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Matcherna startar 19.00.

Dela nyheten: