Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Holmstrand: ”Grattis alla speedwayälskare!”

Featured Image

ESS vice ordförande om varför man väljer att satsa på PGE Ekstraliga, och hur du som tittare stöttar de svenska klubbarna på köpet.

Ikväll är det så äntligen dags för ny omgång i PGE Ekstraliga. En fullspäckad helg att vänta, alltså, för alla de som hänger med på ESS Play. Och det skall man göra, om ESS vice ordförande, Mikael Holmstrand, får tycka till.

Varför satsa på polsk speedway på elitspeedway.com?

Denna satsning är ett utmärkt sätt att erbjuda svenska speedwaypubliken en ”uppvärmning” inför den kommande BAUHAUS-ligan. Behovet och suget efter speedway är stort och att då kunna erbjuda en ny produkt till våra supportrar, som skapar ett ännu större intresse för speedway generellt, gynnar alla.

Vad innebär det för ESS?

Genom att visa polska ligan på ESS Play ger vi våra följare en bredd som är unik jämfört med tidigare. Många speedwaysupportrar är kunniga och engagerade och följer såväl lag som förare i flera olika länder, vilket det nu ges möjlighet till på ett enkelt och prisvärt sätt. Det visar att speedwayklubbarna tillsammans med sina samarbetspartners ligger i framkant och är lyhörda för vad publiken vill ha. Det ger också klubbarna en väldigt bra plattform för att kunna lyfta sina egna sponsorer, såväl direkt i sändning som genom ökad trafik på klubbarnas hemsidor.

För de som inte hunnit se de inledande omgångarna, vilken typ av produkt kan man som tittare förvänta sig?

Polska Ekstraliga är världens bästa liga med alla de främsta förarna på startlinjen. Deras TV-produktion håller högsta klass och att kombinera det med en svensk kommentator gör att svenska speedwayälskare kommer ha en väldigt fin underhållningsmöjlighet fram till dess att våra egna klubbar är igång med tävlandet i Sverige.

Vem tror du tampas om ligaguld? Och vem ser du mest fram emot att följa?

I år tror jag att tre klubbar kommer att sticka ut i form av Lezsno, Wroclaw och Czestochowa. Det är lag med hög lägstanivå och 4-5 världsstjärnor i sina trupper. Efter tre raka guld för Lezsno tror jag i år att dom kommer att få ge sig mot Wroclaw i finalen, mycket tack vare att Wroclaw har ett framtida världsmästarämne på reservplats i form av Gleb Chugunov. Just han ska det bli kul att följa och det kan mycket väl bli det stora genombrottet för honom i år. Givetvis är det också kul att se hur våra svenska förare Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren kommer att hävda sig i ligan.

Så, ditt hetaste tips just nu?

Föga förvånande: Har du inte redan abonnemang så teckna ett och njut av fyra matcher i veckan av absoluta toppklass.

Dela nyheten: