Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Holmstrand om nyheterna på ESS Play

Featured Image

Elitspeedway Sveriges ordförande Mikael Holmstrand delger sina tankar kring klubbarnas egna kanal, ESS Play: ”När du abonnerar på ESS Play så stöttar du svensk speedway”, säger Holmstrand till Elitspeedway.com.

Samtliga tävlingar från årets upplaga av BAUHAUS-ligan sänds även den här säsongen via ESS Play. Arbetet inför säsongen har varit intensivt med att utveckla sändningarna och en hel del förändringar presenteras för klubbarnas egna kanal.

— Vi investerar mycket i produktionen till den här säsongen för att vi vill utveckla klubbarnas egna kanal. Det innebär en prishöjning mot föregående år men då ska man också veta att en väsentlig del av inkomsterna via ESS Play, går tillbaka till klubbarna. Hemmamatcherna följer man såklart helst på plats om man har möjlighet. Men tack vare ESS Play kan både de som bor långt från våra arenor och de som vill följa sitt lag på bortaplan möjliggöra en viktig inkomstkälla för klubbarna, säger ESS:s ordförande Mikael Holmstrand och fortsätter.

— Den här typen av upplägg med streaming ser vi allt mer och blir så klart extra tydligt när de större kanalerna brottas med stora utmaningar där man snarare gör sig av med rättigheter än tecknar sig för nya. Det gör att det blir en annorlunda spelplan med att hitta rättighetspartners och vi är tillfreds med den här lösningen.

Till säsongen kommer det vara fokus på flera delar med att utveckla sändningarna. Däribland kommer Torsdagsmagasinet försvinna men mycket av det arbetet investeras istället i att skapa mer innehåll i sändningarna för att ge tittarna en så fyllig upplevelse som möjligt när man inte kan närvara på arenorna.

— Det kommer att vara mycket nytt till en början och vi har ambitionen att ständigt utveckla sändningarna. Det kan så klart medföra sina barnsjukdomar i början, men vi är väldigt tillfreds med att kunna presentera mer matnyttig statistik, innehåll, en extra kamera i depån på enkamerasändningarna och inte minst liveintervjuer under samtliga sändningar.

Nyheter för ESS Play

Nedan så finns det specifierat vilka nyheter som presenteras redan till morgondagens premiär.

  • Uppdaterat körschema för TV-produktionerna med fylligare innehåll.
  • Liveintervjuer i samband med samtliga produktioner.
  • En ytterligare kamera i depån under enkamera-sändningarna.
  • Grafikpaketet från sändningarna utvecklas. Statistik med heattider, snitthastighet för vinnaren och bland annat statistik med segrar/poäng från respektive startspår. Det är en del av nyheterna för sändningarna till 2024.
  • Enkameraproduktionerna kommer få mer inslag i samband med de, allt för att fylla ut med matnyttigare innehåll för dig som tittare.

Utöver det kommer det även vara ett annat utbyte/utbildning för att arbeta med kommentatorerna som kommenterar sändningarna såväl som med bildproducenter för att hela tiden förädla sändningarna.

— I grunden är det samma produktionsteam och kommentatorer som jobbat ihop i många år och exakt samma som vi hade även när sändningarna gick på C More. Det har skapat en bra erfarenhet som vi bygger vidare på och möjliggör för våra supportrar att följa sporten. Nu ser vi fram emot en jämn och spännande säsong med mycket publik både på läktarna och framför ESS Play. Och kanske viktigast av allt, när du abonnerar på ESS Play så stöttar du svensk speedway, avslutar Mikael Holmstrand.

{!A}

Följ årets BAUHAUS-ligan via ESS Play

Se samtliga matcher live och i efterhand via ESS Play säsongen 2024.
Det finns även möjlighet att lägga till den danska ligan och Speedway European Championship för en extra kostnad.

Säkra ditt abonnemang redan idag via www.ess-play.com.

Dela nyheten: