Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Huvudmatchen: Västervik – Dackarna

Featured Image

Förra veckans möte slutade 49-41 till Dackarna mot Västervik. Ikväll är det dags för returmötet när Västervik står som hemmalag. Vi har ringt och tagit tempen i lagen inför matchen.

I Västervik körde både Linus Sundström och Mikkel Jensen in tvåsiffriga poäng förra tisdagen, med bonuspoäng var även Sam Masters och Mads Hansen på tvåsiffrigt. Men det hjälpte inte mot Dackarna i vad som kom att bli en 49-41-seger för Målilla-laget. Ikväll är det dags för nytt möte lagen emellan.

{!A}

– Det är ju en svår uppgift för oss. De har formstarka killar och på pappret har de ett bättre lag, säger tabellfemman Västerviks lagledare Morgan Andersson till Elitspeedway.com.

I förra mötet gjorde man allt för att försöka rå på Dackarna, bland annat körde fyra förare sju heat vardera; Linus Sundström, Mikkel Jensen, Sam Masters och Mads Hansen.

– Vi valde ju att matcha hårt förra gången. Med det här körschemat blir det ju lite extra påfrestning. Vi gjorde det bästa för att pressa ur det sista och försöka få med oss en poäng, säger Andersson och fortsätter:

– Nu har vi de här förarna att tillgå och vi körde fullt ut med dem för att se hur de reagerade med det här schemat, där det blir väldigt hektiskt. Jag tycker att vi höll ihop det rätt bra.

I tabellfyran Dackarna är det muntrare miner.

– Om man ska komma långt måste alla göra sitt jobb. Det är bara att mata på. Det spelar inte jättestor roll mer än placeringar, säger formstarke Jacob Thorssell, som körde in 11 poäng förra tisdagen.

Thorssell har, likt flera andra förare, hunnit med en vända nere i Polen under helgen och även där blev det fina resultat med 12 inkörda poäng i lördags.

– Jag har haft lite problem i Polen, speciellt hemma i Gdansk. Jag har inte riktigt fått till det där. Det är så jäkla viktigt med en bra start och första sväng i Polen och det har jag inte fått till. Men i lördags tog jag 12 poäng och det kunde ha blivit fler. Det känns bra och i Sverige har det gått riktigt bra.

I förra matchen gjorde dansken Fredrik Jakobsen comeback för Dackarna och han svarade för 12+2 mot Västervik.

– Det är viktigt att ha stabila förare i viktiga roller som han har. Det är kul att han är tillbaka. Det är en riktigt bra kille och han är rolig att ha med i laget, säger Thorssell.

Dackarnas form är måhända gryende igen. Segern senast var lagets första efter två raka nederlag, och det finns mer att få ur laget, menar Thorssell:

– Vi är i stöten. Oliver har kört riktigt bra och hade en bra match i Polen i veckan och Fredrik gjorde också en bra match, precis som jag. Joel Kling ska låna en motor av mig på tisdag så får vi se om det släpper lite för honom. Det har gått lite trögt för honom så vi får se om det släpper. Om inte det funkar så har vi elliminerat det i alla fall och då är det kanske något han måste ta tag i (gällande sin körning). Men vi vet ju vad han är kapabel till.

Med en match kvar i grundserien är en tabellplacering ”priset” ikväll. Att bibehålla, och hitta, formen är viktigt:

– Vi får se hur vi resonerar. Det kan vara så att vi ger alla heat och preparerar oss så bra som möjligt för veckan därpå, säger Andersson och får medhåll av Thorssell:

– Det är bara att köra med insidan så man inte drar på sig några onödiga grejer så man kommer in fräsch i slutspelet. Om jag har fattat det rätt kan vi kanske komma att möta Västervik i kvartsfinal och då vore det bra att få en genomkörare där.

Preliminära laguppställningar

Västervik

Mads Hansen

Linus Sundström

Sam Masters

Anton Karlsson

Mikkel Bech Jensen (K)

John Lindman

Noel Wahlqvist

Lagledare: Morgan Andersson, Christian Carlsson

Dackarna

Jacob Thorssell

Joel Kling

Frederik Jakobsen

Hans Andersen (K)

Oliver Berntzon

Theo Johansson

Avon van Dyck

Lagledare: Peter Karlsson

Dela nyheten: