Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Indianerna mot Masarna i SM-final

Featured Image

Det är finalklart i BAUHAUS-ligan. Två lag som inte vunnit guld på decennier ska göra upp när Masarna tar sig an Indianerna.

Tio poängs underläge från matchen i Gislaved stoppade inte Masarna under torsdagens retur. Avesta-gänget körde kvickt ikapp och hade redan efter det åttonde heatet tagit ledningen i dubbelmötet. Till slut vann Masarna den andra matchen med klara 59-31 och dubbelmötet med 99-81, mycket tack vare tolv poäng vardera från Antonio Lindbäck och Vadim Tarasenko. Det gör att laget är klart för sin första SM-final sedan 2004.

– Jag är tårögd och otroligt stolt över föreningen och grabbarna. Att vi står här efter hur det såg ut när vi skulle starta säsongen, det är som en saga, sa lagledaren Stefan Bäckström till SVT

– Även att vi låg under med tio poäng så kände jag att vi hade alla möjligheter, för vi är väldigt starka på vår hemmabana. Och alla bidrar, vi gjorde en fantastisk match mot Lejonen som är ett riktigt bra lag, sa Bäckström också.

59-31 blev det även i den andra matchen under torsdagen. Och det var Indianerna som stod för showen. Kumlagänget kom in i matchen med 49-41 i ryggen från tisdagens bortamöte med Västervik och trampade gasen i botten tämligen omgående. Kenneth Bjerre hade en stor afton och körde in 16+1 poäng. Jonas Jeppessen körde in 13+1 och Joel Andersson körde in elva pinnar. Det var en av hans bästa insatser i Elitserien eller BAUHAUS-ligan någosin. Och han var nöjd efteråt:

– Det känns så sjukt skönt. Jag tycker vi har gjort det så himla bra i slutspelet. Alla är på så bra humör nu. Jag hoppas verkligen att det här kan gå vägen, sa han till Sveriges Radio

– Det blir hur enkelt som helst. Det är inga problem att gå upp till jobbet imorgon i alla fall, avslutade han.

Masarna har inte tagit guld på 20 år. Senast Indianerna tog guld var 1991. Den första finalen körs i Kumla på tisdag, returen i Avesta kvällen därpå.

Dela nyheten: