Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Indianerna tänker om med lagbygget

Featured Image

Kumlaklubben summerar säsongen och förklarar varför lagbygget ska se annorlunda ut 2020.

– Vi kan summera säsongen som bra i sin helhet, vi har fortsatt vår satsning på ungdoms- och breddverksamhet med gott resultat. Vi har genomfört säsongen med två egna division 1-lag, ett gemensamt lag i 85cc-serien tillsammans med Piraterna och Örnarna, ett gemensamt lag i Allsvenskan tillsammans med Piraterna och Västervik samt att vi från klubben haft förare som deltagit i flertalet guldhjälmstävlingar, säger Markus Engman som är ordförande i Indianerna.

Klubbens elitlag slutade sexa i serien, förväntningarna var högre än så inför säsongen samtidigt som laget drabbades av tunga skador som förklarar placeringen.

– Det var en hel del skador som stökade till det, förhoppningarna var väl något högre men med de skador laget drabbades av så kan man inte förvänta sig så mycket mer. Men helhetsbilden av säsongen får jag ändå summera som god.

Finns det något ni ska ändra på till nästa säsong?

– I stort kommer vi att jobba vidare på samma spår som de två senaste säsongerna med att fortsätta utveckla vår ungdoms- och breddverksamhet. Vi kommer under säsongen 2020 att delta med lag i samtliga seriesystem inom svensk speedway. Vi kommer således ha lag i 85cc-serien, division 1, Allsvenskan och Elitserien.

Och för elitlaget?

– För elitlaget blir det ett lite annorlunda tänk vad det gäller lagbygget gentemot 2019, då vi förra året hade Tai Woffinden i truppen som både gjorde oss otroligt starka men också väldigt sårbara och som många vet så hände det som inte fick hända. Tai blev skadad tidigt på säsongen vilket så klart är en position i laget som var svår att fylla. När han var tillbaka i laget var det Thomsens tur att ställa sig på skadelistan. Med anledning av det kunde vi endast ställa upp med den tänkta startsjuan vid de fem första och inledande matcherna på säsongen. Tittar man på truppen 2020 så finns det en lite större bredd och lite fler möjliga lagkonstellationer, som förhoppningsvis inte ska göra oss lika skade- och formkänsliga, säger Markus Engman.

Vad är de största utmaningarna i svensk speedway?

– Jag skulle säga att våra kanske två största utmaningar är att locka fler utövare samt att attrahera en bredare publik.

Hur går era tankar kring att locka mer publik till matcherna?

– Vi måste bygga ett arrangemang som attraherar en bred publik. Eventen ska vara tidsoptimerade så att det händer något under hela eventet. Vi måste jobba brett med marknadsföring för att locka nya åskådare. En hjälp på traven med att locka en bredare publik inför 2020 tror vi att Cmore-sändningarna kommer att bidra med, vi kommer genom dessa sändningar att nå en betydligt bredare publik och inte bara inbitna speedwayfantaster. Vidare så ser vi barn- och ungdomssatsningen som en stor möjlighet för att öka intresset för sport med ett ökat intresse för sporten medialt och publikt, säger Markus Engman.

Indianernas trupp 2020 så här långt:

Mikkel Michelsen, Jonas Jeppesen, Kenneth Bjerre, Christoffer Selvin, Chris Holder, Pawel Miesiac, Max Fricke och Joel Andersson.

Dela nyheten: