Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför huvudmatchen: Rospiggarna – Masarna

Featured Image

Rospiggarna har haft en minst sagt kämpig säsongsinledning och jagar sina första poäng i ESS. Masarna har imponerat desto mer med vinster mot både Smederna och Dackarna, men man kom inte upp i nivå i tisdags. Båda delar en revanschlysten ådra efter att senast ha åkt på stryk på ovalen i Motala.

För Rospiggarnas del såg det länge ljust ut. Man höll jämna hjul med Piraterna fram till heat 7 då först Tero Aarnio fick stopp på tredje varvet, och Max Fricke i ledning även han fick problem med cykeln och blev passerad av övriga. Man återhämtade sig aldrig under aftonen.

För Masarnas del var det kämpigt redan från start. Avestagänget halkade efter direkt och fick slita för att hålla siffrorna nere. Kim Nilsson med fortsatt stabil åkning hjälpte, och en ljusglimt i Oskar Fajfer likaså. Oskar ser ut att komma upp i en spännande nivå Masarna behöver för att fortsätta sätta kryss i vinstkolumnen kommande omgångar.

Antonio Lindbäck, som blandade och gav, åkte på en tung smäll mot nacken efter en ordentlig vurpa i matchens slutskede, men beräknas startklar inför aftonen. Istället saknas andra namn: Rospiggarna kör R/R för skadade Andreas Jonsson; för Masarna är både Alexsandr Loktaev som skadade handen i Motala och Martin Smolinski som deltar i VM i långbana.

Nog är det långt kvar på säsongen, men huvudmatchen på HZ Bygg Arena kan bli en riktig vägvisare för de båda lagen. Kan Masarna fortsätta leverera på en erkänt tuff bortaoval? Eller är det Rospiggarnas tur att äntligen få stå i centrum?

Kan du inte ta dig till Hallstavik följer du matchen här på elitspeedway.com med Stefan Klemetz som betryggande sällskap.

Dela nyheten: