Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför Piraterna – Rospiggarna

Featured Image

Ikväll sänds torsdagens huvudmatch mellan en spännande nykomling och ett revanschsuget Hallstavikgäng. Probaco Arena i Motala agerar händelsernas centrum när Piraterna välkomnar Rospiggarna.

Efter ett snöpligt slut med avbruten match i Gislaved och en tuff hemmapremiär mot ett piggt Västervik åkte Rospiggarna även i tisdags hem från Vetlanda Motorstadion med en ny förlust i bagaget. Det faktum att Jason Doyle var tillbaka efter en skadesejour räckte inte till när hemmaförare som Bartosz Zmarzlik visade storform. Polacken har vunnit samtliga heat under säsongsinledningen, och var tongivande i 52-38-segern. Rospiggarna, som enda lag utan poäng, alltså giriga efter resultat ikväll. Är det dags ikväll?

Piraterna, å andra sidan, inledde säsongen tillbaka i finrummet genom att trycka dit regerande mästarna på Probaco Arena, 48-42. Veckan därpå fick man det motigt mot Dackarna och förblev utan poäng. Efter att ha stått över under tisdagen skall så prägeln sättas. Vi vet att ovalen i Motala ofta bjuder på speciell körning med många bataljer, och att vinna på hemmaplan är en starkt bidragande orsak till att nå slutspelet. Kan man inleda en hemmasvit i afton?

Väderleksrapporten har åtminstone vänt till det finare laget och Motalapubliken kan förhålla sig hoppfull om bra speedway. Ni som inte kan heja på plats kan följa huvudproduktionen med Stefan Klemetz vid micken, här på elitspeedway.com.

Dela nyheten: