Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför tisdagens omgång

Featured Image

En ny omgång väntar till tisdagen i BAUHAUS-ligan. Med aktivitet i Vetlanda, Hallstavik, Motala och Gislaved så väntar en oskriven men intressant vardagskväll.

Speedwaytisdagen bjuder på fyra matcher. Till tisdagen är det bara Kumla Indianerna som inte är igång och kör. Lejonen, Masarna, Piraterna, Dackarna, Vetlanda, Eskilstuna Smederna, Rospiggarna och Västervik är lagen som kommer vara igång.

Lejonen gästas av Masarna

Matchen som sänds på Sportkanalen är mötet i form av Lejonen mot Masarna. Gislavedslaget förlorade senast mot Västervik och vill naturligtvis alltjämt, blanda in sig i topp två-kampen. Matchen mot Avestalaget under tisdagen blir naturligtvis extra viktig.

För Masarna så blev det en förlust senast, man suktar efter att komma tillbaka på vinnarspåret. Värt att notera är att Piotr Pawlicki inte finns med i laget, men Przemyslaw Pawlicki gör det. Samme Przemyslaw som blev stor hjälte för Grudziadz i PGE Ekstraliga under söndagen.

Lejonen – (49)
Rohan Tungate (K), Robert Lambert, Jakub Miskowiak, Jaroslaw Hampel, Oliver Berntzon, Linus Eklöf, Casper Henriksson.

Masarna – (41)
Przemyslaw Pawlicki, Martin Smolinski, David Bellego, Dimitri Bergé, Antonio Lindbäck, Philip Hellström-Bängs, Emil Millberg.

Piraterna ställs mot Dackarna

För Piraterna blev det ytterligare en förlust den föregående tisdagen. Eskilstuna Smederna vann med komfortabla siffror. Värt att notera är att danskarna Peter Kildemand och Thomas Jörgensen är åter i laget. Något som kanske kan ge en extra krydda, mot ett Dackarna som saknar Maciej Janowski och Tai Woffinden.

Värt att notera, är att Ricky Kling gör sin andra match efter comebacken, dessutom är Frederik Jakobsen redo att köra igen – efter att han missade torsdagens segermatch mot Rospiggarna. En match som Målillalaget tillämpade rider replacement för just Jakobsen.

Piraterna – (23)
Peter Kildemand, Tomas H Jonasson (K), Thomas Jörgensen, Jonas Seifert-Salk, Jakub Jamrog, Alexander Woentin.

Dackarna – (67)
Luke Becker, Frederik Jakobsen, Jacob Thorssell (K), Rasmus Jensen, Jason Doyle, Ricky Kling, Avon Van Dyck.

Vetlanda välkomnar serieledaren

För Vetlanda blev matchen i Kumla uppskjuten i torsdags och det blir således en vecka, med två matcher för smålänningarna. Till att börja med på tisdagen mot Eskilstuna Smederna, innan man gör ett nytt grepp i Närke på torsdagen.

Till matchen mot Eskilstuna Smederna, får samma lag som skulle köra i Kumla i torsdags förtroendet. Värt att notera är att en sådan som Bartosz Zmarzlik inte är med i uppställningen. När det gäller Eskilstuna Smederna, förändrar man gånger två, jämfört med matchen mot Piraterna. In kommer Gleb Chugunov och Max Belsing, när Joel Kling samt Andzejs Lebedevs inte är med.

Vetlanda – (33)
Dominik Kubera, Victor Palovaara, Peter Ljung (K), Tomasz Gapinski, Brady Kurtz, Filip Hjelmland, Robin Aspegren.

Eskilstuna Smederna – (57)
Michael Jepsen Jensen (K), Kacper Woryna, Gleb Chugunov, Krzysztof Buczkowski, Pontus Aspgren, Johannes Stark, Max Belsing.

Rospiggarna vill studsa tillbaka

Rospiggarna förlorade i Målilla senast när Patryk Dudek saknades. Kim Nilsson klev fram som den lagkapten han är och löste bonuspoängen i ett skiljeheat med Rasmus Jensen. Till matchen mot Västervik så lär det finnas många intressanta aspekter.

Rospiggarna har ett minst sagt fint facit på hemmaplan. Västervik kommer med en god form och danske junioren Mads Hansen, får förnyat förtroende. Dessutom är Jaimon Lidsey tillbaka i laget – efter en fin insats i PGE Ekstraliga under den gångna helgen.

Rospiggarna – (40)
Patryk Dudek, Timo Lahti, Kai Huckenbeck, Kim Nilsson (K), Adrian Miedzinski, Daniel Henderson, Erik Gheorghe.

Västervik – (50)
Jaimon Lidsey, Fredrik Lindgren, Mads Hansen, Bartosz Smektala (K), Viktor Kulakov, Noel Wahlqvist, Anton Karlsson.

Noteringar inför morgondagen

– Lejonen söker revansch – efter förlusten.
– Kan Masarna stå för en skräll på bortaplan?
– Piraterna jagar sin första seger för säsongen.
– Frederik Jakobsen tillbaka i Dackarna.
– Förnyat förtroende för Gapinski i Vetlanda.
– Buczkowski får chansen igen i Smederna.
– Patryk Dudek tillbaka i Rospiggarna.
– Ska Västervik fortsätta vinna?

Biljettinformation

Läs mer om hur du skaffar din biljett på respektive hemmaklubbs hemsida.

TV-guide

Lejonen – Masarna (Sportkanalen/cmore.se)
Piraterna – Dackarna (cmore.se)
Vetlanda – Eskilstuna Smederna (cmore.se)
Rospiggarna – Västervik (cmore.se).

Dela nyheten: