Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Intressant tisdag på agendan

Featured Image

En ny speedwaytisdag väntar. Med matcher genom Eskilstuna Smederna – Dackarna, Piraterna – Kumla Indianerna och Västervik – Masarna.

Sedan tidigare är vi inne på den andra halvan av BAUHAUS-ligan. Bonuspoängen är således i spel och ger naturligtvis ytterligare en krydda till matcherna, med lag som jagar topp sex-placeringarna och en slutspelsbiljett.

Toppmatch i Eskilstuna

Eskilstuna Smederna fortsätter att gå bra i BAUHAUS-ligan. Till morgondagens kväll gästas man av Målillalaget Dackarna. Ett gästande småländskt gäng som vann senast mot Lejonen (ett Lejonen som just Smederna besegrade också, förra veckan).

Till matchen så blir det lite extra kryddor som adderas. Grigorij Laguta är tillbaka i hemmalaget och Tai Woffinden (nyförvärvet i Dackarna) finns med i det gästande gänget. Därför lär det vara många intressanta aspekter att ha i beaktning i morgon.

Mötet i Målilla slutade 48-42 till Dackarna.

Rivalmöte i Motala

I Motala är det ett Piraterna som mönstrar ett intressant lag. Alexander Woentin gör sin debut (lånet från Vetlanda) och ser vi till Kumla Indianerna är det ett gäng från Närke som har samtliga av sina toppar tillgängliga till mötet.

Ett rivalmöte som betyder mycket för inte minst gästerna som vill hänga med i kampen om topp sex. Samtidigt som det är ett Piraterna som suktar efter sin första seger för säsongen 2021. Två lag som jagar varsin viktig seger i Östergötland, med andra ord.

Mötet i Kumla slutade 56-34 till Indianerna.

Masarna ställs mot Västervik i Avesta

I Avesta är det dags för Masarna att ha en ny hemmamatch. Det blev senast en komfortabel seger mot ett Dackarna som visserligen hade en gedigen frånvaro. På tisdagens kväll väntar Västervik hemma på Avesta Motorstadion. Ser vi till dalalaget så får Antonio Lindbäck fortsatt förtroendet och lagkaptenen Martin Smolinski, kommer in istället för fransmannen Dimitri Bergé.

Gästerna från Västervik då? Där är det värt att notera att Artem Laguta saknas. Smålänningarna tillämpar riders replacement för ryssen som hade en fin Grand Prix-helg i polska Lublin. I övrigt så tar Fredrik Lindgren på sig kaptensbindeln och dessutom så är dansken Mads Hansen tillbaka i laget.

Mötet i Västervik slutade i hemmaseger med 53-37.

Noteringar inför omgången

– Grigorij Laguta tillbaka i Eskilstuna Smedernas lag.
– Tai Woffinden med debut för Dackarna.
– Alexander Woentin debuterar för Piraterna.
– Toppförarna finns med för Indianerna.
– Smolinski tillbaka i Masarnas lag.
– Artem Laguta saknas för Västervik.

Laguppställningar

Eskilstuna Smederna
Michael Jepsen Jensen (K), Grigorij Laguta, Gleb Chugunov, Andzejs Lebedevs, Pontus Aspgren, Max Belsing, Johannes Stark.

Dackarna
Maciej Janowski, Luke Becker, Tai Woffinden, Jacob Thorssell (K), Jason Doyle, Max Bogdanowicz.

Piraterna
Adam Ellis, Tomas H Jonasson (K), Peter Kildemand, Oskar Fajfer, Jakub Jamrog, Alexander Woentin, Rasmus Broberg.

Kumla Indianerna
Chris Holder, Ludvig Lindgren, Niels Kristian Iversen (K), Jonas Jeppesen, Max Fricke, Joel Andersson, Gustav Grahn.

Masarna
Przemyslaw Pawlicki, Martin Smolinski (K), David Bellego, Piotr Pawlicki, Antonio Lindbäck, Philip Hellström-Bängs, Emil Millberg.

Västervik
Viktor Kulakov, Artem Laguta (R/R), Mads Hansen, Vadim Tarasenko, Fredrik Lindgren (K), Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Biljettinformation

Hur du säkrar din biljett till tisdagens omgång läser du på Eskilstuna Smederna, Piraterna och Masarnas hemsida. Notera att det kan skilja i hur du införskaffar din biljett från klubb till klubb.

Så sänds tisdagens matcher

Eskilstuna Smederna – Dackarna (Sportkanalen/cmore.se)
Kommentator: Stefan Klemetz.

Piraterna – Kumla Indianerna (cmore.se)
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Masarna – Västervik (cmore.se)
Kommentator: Pelle Marklund.

Dela nyheten: