Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Intressant torsdagsomgång avklarad

Featured Image

Under gårdagen var det tre stycken torsdagsfajter runtom i Sverige, i Kumla, Motala och Vetlanda. Det blev matcher som blev intressanta med ett spännande innehåll.

Regnet hägrade lite i luften på några av arenorna. Dock lyckades samtliga arenor komma igång i tid. Det var bara ett litet uppehåll i Vetlanda som spökade till det lite under gårdagskvällen, när samtliga matcher kunde tas i mål.

Kumla Indianerna tillbaka på vinnarspåret

I Kumla var det två lag som hade frånvaro med tanke på Grand Prix-deltävlingen i Wroclaw. Därför blev det lite annorlunda uppställningar, men det blev en hyfsad tät tillställning trots allt. Det för att Västervik lyckades jobba sig tillbaka lite mer efter några lyckosamma toppningar under matchens gång.

Däremot var det ett Kumla Indianerna, som inte släppte på den ledningen man hade från heat nummer två och framåt. Närkingarna skulle få jubla igen efter att man har haft en tuff period med skador och frånvaro. Slutresultatet skrev sig till 49-41. Två lagpoäng till Kumla Indianerna. Bonusen till Västervik.

Kumla Indianerna – 49
Niels Kristian Iversen 12, Grzegorz Zengota 9+1, Chris Holder 9, Ludvig Lindgren 8+1, Andreas Lyager 8+1, Joel Andersson 3+2, Jonatan Grahn 0.

Västervik – 41
Viktor Kulakov 15+1, Vadim Tarasenko 14+2, Mads Hansen 6, Pawel Przedpelski 3, Noel Wahlqvist 2, Anton Karlsson 1+1, Fredrik Lindgren (R/R).

Lejonen röt ifrån i Motala

I Motala blev det såpass spännande på förhand som man kunde ana. Ett Lejonen som saknade Robert Lambert, Krzysztof Kasprzak och Oliver Berntzon (med tanke på Wroclaws Grand Prix). Det gjorde att man komponerade ett lite annorlunda lag – som fick jobba hårt mot ett gediget Piraterna som gjorde spänning av matchen.

Jakub Jamrog och Oskar Fajfer, stod för fina insatser i hemmalaget. Det skulle visa sig vara förgäves – för gästernas Rohan Tungate klev fram i det femtonde avgörande heatet och tog en väldigt viktig trepoängare. Lejonen röt i från – vann matchen med 46-44 och fick även med sig bonuspoängen.

Piraterna – 44
Oskar Fajfer 10+1, Jakub Jamrog 10+1, Peter Kildemand 9+2, Jonas Seifert-Salk 8+2, Rasmus Broberg 5, Tomas H Jonasson 2+2.

Lejonen – 46
Rohan Tungate 17+1, Jakub Miskowiak 12, Grzegorz Walasek 7+1, Linus Eklöf 5, Casper Henriksson 5, Robert Lambert (R/R).

Masarna stod för stark insats i Vetlanda

I Vetlanda var det ett hemmalag som har haft ett fint facit på slutet. Till motståndet stod Masarna som senast hade kommit mot en tuff smäll i Eskilstuna. De mesta förväntade sig att det skulle bli en intressant match, där det var två lag som följdes åt under tävlingens gång.

Det stämde visserligen, när Masarna kopplade ett litet grepp om matchen i heat nummer ett med en 5-1:a – så släppte dalalaget aldrig på ledningen. Dock var det en ledning med fyra poäng som stod sig fram till heat nummer sju. Samma heat där det blev en tuff smäll för Vetlanda, när Wozniak utgick. Masarna kunde därefter hålla undan och vinna matchen med 52-38 och även få med sig bonuspoängen. I ett blött, Vetlanda.

Vetlanda – 38
Brady Kurtz 16, Szymon Wozniak 6, Rune Holta 6, Victor Palovaara 4+1, Peter Ljung 3+2, Filip Hjelmland 2, Alexander Woentin 1.

Masarna – 52
Dimitri Bergé 12+1, David Bellego 12, Przemyslaw Pawlicki 11+2, Martin Smolinski 10+2, Philip Hellström-Bängs 5+2, Alexander Liljekvist 1+1, Emil Millberg 1+1.

Noteringar från omgången

– Niels-Kristian Iversen har fått upp ångan igen!
– Kulakov och Tarasenko löste bonusen till Västervik.
– Peter Kildemand tillbaka i Piraterna – fin insats igår.
– Tungate med 17+1 (!) poäng för Lejonen.
– Brady Kurtz lite väl ensam – när Wozniak skadade sig.
– Solid laginsats av Masarna som visade bredd.

Dela nyheten: