Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Kalendern klar för BAUHAUS-ligan i speedway 2024

Featured Image

De svenska elitklubbarnas samarbetsorganisation Elitspeedway Sverige (ESS) har de senaste veckorna arbetat fram kalendern för grundserie och slutspel för 2024. ”Klubbarna har återigen gjort ett väldigt bra arbete tillsammans för att pussla in alla matcher i ett mycket komplext sammanhang där lokala önskemål ska matchas med kalendern i övriga ligor, såväl som förarnas individuella engagemang. Vi ser fram emot en spännande säsong där alla lag deltar i varje omgång nu när vi återigen är åtta lag i ligan”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand.

Efter att förra säsongen genomförts med sju antal lag, innebärande tre matcher i veckan och ett lag som stod över, består nu BAUHAUS-ligan återigen av åtta lag sedan Vargarna från Norrköping gjort comeback i högsta serien. Det innebär att samtliga lag är aktiva i varje omgång och större chans att tabellen inte ska behöva halta annat än vid eventuellt inställda matcher.

”Förra årets säsong flöt på bra och vi har tagit fasta på att vi vill avsluta säsongen i Sverige i september för att skapa så goda förutsättningar som möjligt såväl sportsligt som vädermässigt. Av samma skäl har vi heller inte möjlighet att starta säsongen tidigare och därmed blir perioden maj till september mycket intensiv”, berättar Mikael Holmstrand.

Premiären sker den 7:e maj när regerande mästarna Dackarna tar emot Piraterna, nykomlingarna Vargarna möter Västervik, medan Rospiggarna välkomnar Lejonen och Smederna möter Indianerna. Därefter är det match varje vecka fram till den sista finalen som körs den 24:e september, med undantag för tisdagen den 28:e maj (vecka 22) när den individuella SM-finalen körs och den 9:e juli (vecka 28) när många förare är upptagna av landslagsuppdrag i Speedway of Nations.

”Utöver våra tisdagar är vi glada att även i år kunna erbjuda våra supportrar ett klassiskt ”back-to-back” möte 2-3 juli när samma lag möter varandra både tisdag och onsdag, vilket möjliggörs av att danska ligan har uppehåll och därmed inte gör anspråk på onsdagen som matchdag. Även matcherna vecka 25 och 26, före och efter midsommar, görs upp mellan samma lag när serien vänder vilket alltid adderar lite extra krydda och dessa veckor har vi många fina publikmatcher och derbyn att se fram emot” säger Holmstrand

Efter genomförd grundserie går lag 3-6 till kvartsfinal där 3:an väljer om man vill möta lag 5 eller 6 i grundserien. Vinnarna i kvartsfinalen går till semifinal där lag 1-2 från grundserien väntar. Ligasegraren väljer vilken av kvartsfinalvinnarna man vill möta. Vinnarna av semifinalen går till final. Samtliga slutspelsmatcher körs som dubbelmöten där bäst placerade lag väljer om man börjar hemma eller borta.

För mer information, kontakta:
Mikael Holmstrand, ordförande ESS, 0706-92 51 30

Kalendern för 2024

{!A}

Dela nyheten: