Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Känslorna styr när allt står på spel i bottenstriden

Featured Image

Rospiggarna hungrar efter seger under nye lagledaren och har åtminstone bonusen inom räckhåll. Samtidigt vill Masarna knappa in på sjätteplatsen för att ha något som helst finger med i spelet. Det är vinna eller försvinna ikväll.

David Bellego skadad i EM-deltävlingen och Rohan Tungate upptagen med match i England. Kan Masarna ändå hålla rytmen i schack inför hemmapubliken på Brovallen?

Masarna – Rospiggarna (31-59)

De båda lagen kommer alltså från ganska tunga förluster senast. Ja, mest hela säsongen sett till resultatkolumnen. När man väl möts i afton gäller det att vara mentalt redo.

För Masarnas del var matchen på Vetlanda Motorstadion senast förlorad redan efter ett par heat. Många förväntade sig kanske inget annat från den på pappret nära omöjliga uppgiften.

Nästintill alla hemmalagsförare har under säsongen höjt sina snitt hos de blåklädda, och när Zmarzlik – som snuddar vid 2,9 hittills – blåser på är det svårt att hänga med. Med värmebölja och problem att hitta inställningarna halkade Avestagänget efter direkt på en bana där starten är A och O.

Rospiggarna, å sin sida, kommer istället från nederlag i Kumla där Indianerna hittat tillbaks till formen och satt gasen i botten direkt.

Hittills är det enbart just Masarna man slagit, då med övertygande siffror på HZ Bygg. Nog har laget varit värt ett bättre öde vid flertalet tillfällen, men många förväntade sig nog en större poängskörd av Hallstavikgänget 2019.

Så resonerade även styrelsen häromveckan när man beslutade att avsätta Conny Ohlsson p.g.a. uteslutande sportsliga framgångar. Istället skyltas ett nytt ansikte vid lagledarrodret framöver: Peter Jansson – aktiv lagledare i Vargarna och ett välkänt ansikte runt hemmaovalen. Jansson får uppdraget säsongen ut, men båda parter ser ut att hoppas på ett mer långsiktigt kontrakt därefter.

Det är alltså en tillfälle för några att visa upp sig på nytt, för andra att skona sin stolthet – och för alla att rädda säsongen i stort. För trots osannolika chanser puttrar nog slutspelsdrömmen fortsatt hos de flesta, och det kan antingen bli storkok eller en riktig soppa redan ikväll.

Stefan Klemetz och produktionen gör sig redo från Avesta Motorstadion. Du är väl på plats?

Dela nyheten: