Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Klemetz och Wahlberg om kvartsfinalerna

Featured Image

BAUHAUS-ligans slutspel är igång. Under gårdagen kördes de första kvartsfinalerna och Elitspeedway.com hörde av sig till ESS Plays kommentatorer Stefan Klemetz och Johannes Wahlberg, för att höra deras tankar i halvtid.

De första matcherna är avklarade i BAUHAUS-ligans kvartsfinaler. Det resulterade i en seger för Lejonen och en för Rospiggarna, inför returmötet den kommande tisdagen.

I Kumla blev det en seger för Lejonen med fyra poäng och Rospiggarna vann på sin hemmaplan med tio poäng.

– Indianerna började bäst, men Lejonen jobbade in sig i matchen. Ledningen svängde fram till paus och där hade hemmalaget fyra poängs övertag, men efter heat 10 var Lejonen starkast. Indianerna hade för många nollor. Ändå jämn match och där de skiljde två poäng mellan lagen, och överläge Lejonen, ordinarie förare och även två poäng i reservkampen. Rospiggarna inleder slutspelet på ett bra sätt. Reserverna tar nästan hälften av poängen. De var vägvinnande. Piraterna för ojämnt för att kunna matcha hemmalaget, säger Stefan Klemetz och får medhåll av Johannes.

– Med 24 (!) poängs leverans genom Antonio Lindbäck och Luke Becker så grundlade Rospiggarna segern. Det var även starka insats av Wiktor Przyjemski och Kim Nilsson. Rospiggarna har en bredd som är väldigt imponerande. Ser vi till matchen i Kumla var det jämnt, men Lejonen har en imponerande tyngd i laget och det blev avgörande, konstaterar Wahlberg.

Returmöte den kommande tisdagen

Den nästkommande tisdagen är det returmöte. I Motala kommer Piraterna ta sig an Rospiggarna och i Gislaved så blir Lejonen besökta av Indianerna. Vad kan vi egentligen förvänta oss?

– Lejonen har ett litet poängövertag och de tror jag dem förvaltar. De som är bra för Indianerna är att både Doyle och Wozniak varit där nyligen med skön känsla. Men de räcker ändå inte för Kumlalaget. Lejonen är ett bättre lag 1-7 och går vidare.
Piraterna är i brygga, men inte omöjligt att plocka in tio poäng. Rospiggarna har ju några förare som bekant kört i Piraterna och trivs på Dunteberget. De talar för Hallstavikslaget och mitt tips är att Piraterna vinner matchen men Rospiggarna håller nere siffrorna och vinner totalt, fortsätter Stefan Klemetz.

– Det som talar för Indianerna är väl att de kan komma dit som underdogs. Lejonen skall ju bara sy ihop det på hemmaplan, men det blir spännande att se. Kumlalaget behöver dock få en fullträff på hemmaplan. När det gäller Piraternas match mot Rospiggarna, så gäller det ju att östgötarnas 1-5 får en fullträff och Rospiggarna är mänskliga. Tufft, men inte omöjligt för Piraterna är min känsla, avslutar Wahlberg.

Så ser TV-valen ut för den andra kvartsfinalen

Piraterna – Rospiggarna (huvudsändning)
Kommentator: Stefan Klemetz.

Lejonen – Indianerna
Kommentator: Johannes Wahlberg.

Om ESS Play

ESS Play är ett klubbinitiativ där intäkterna går tillbaka till klubbarna själva, och genom ditt abonnemang stöttar du både svensk speedway och ditt lag.

För att säkra ditt abonnemang på ESS Play, klicka här.

Dela nyheten: